Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дорогі мої вибори

Загальна сума видатків на вибори президента становить 969 млн. 600 тис. грн. Після внесених змін кошти розподілено таким чином: на потреби Центральної виборчої комісії — 23 млн. 208 тис. 485 грн., окружних виборчих комісій — 32 млн. 717 тис. 914 грн., дільничних виборчих комісій — 462 млн. 268 тис. 284 грн., для проведення повторного голосування — 451 млн. 405 тис. 317 грн. Відповідно, було внесено зміни до Кошторису видатків Центральної виборчої комісії на підготовку та проведення виборів Президента. Крім того, Комісія внесла зміни до єдиних кошторисів видатків окружних виборчих комісій низки територіальних виборчих округів для підготовки та проведення виборів Президента.

Також внесено зміни до Кошторису видатків на підготовку та проведення виборів президента 17 січня 2010 року для потреб дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на 2010 рік.

В результаті загальна сума видатків збільшилась і становить 3 млн. 100 тис. грн., поінформували в ЦВК.

21 січня Верховна Рада внесла зміни до низки законів щодо обмеження вживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв.

За прийняття в цілому Закону Про внесення змін до Закону України Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (у частині обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв) проголосували 359 народних депутатів з 437, зареєстрованих у сесійній залі. Згідно із прийнятим законопроектом, споживання слабоалкогольних напоїв і пива забороняється там же, де заборонено споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Законом забороняється вживання пива (крім безалкогольного), алкогольних і слабоалкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я; в навчальних та освітньо-виховних закладах; в громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

Крім того, парламент заборонив пити пиво на зупинках транспорту, в підземних переходах; в установах культури, у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках: у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установах.

При цьому забороняється куріння тютюнових виробів у ліфтах і таксофонах; в установах охорони здоров’я; в навчальних та освітньо-виховних закладах, на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках, в під’їздах житлових будинків; у підземних переходах; в громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

У частині продажу слабоалкогольних напоїв і пива також вводяться аналогічні обмеження, які діють для алкоголю і тютюнових виробів. За законом, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, що не досягли 18 років.

На час проведення масових заходів сільські, селищні і міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива в пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і куріння тютюнових виробів.

Українські новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com