Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У канадських паспортах з'явиться третя стать

Канада стане першою державою у світі, де в паспортах можна буде вказувати не тільки жіночу і чоловічу стать, але і стать Х. Як інформує National Post, така заява пролунала від Ахмеда Хусена, міністра імміграції Канади.

«Всі канадці повинні мати можливість безпечно бути тим, ким вони є, жити згідно гендерної ідентичності і виражати свій гендер за власним бажанням», - підкреслив міністр. Третя стать Х буде вказуватися не тільки в паспортах, але і в інших документах. Вже 31 серпня Міністерство імміграції Канади підпише відповідну документацію, і будь-який громадянин за своїм бажанням зможе вказати в документах стать Х – невизначена стать.

Повідомляється, що це нововведення вже у вересні буде поширюватися на всі державні департаменти і органи. Нагадаємо, що ініціатива про введення третього підлоги в Канаді на офіційному рівні раніше надійшла від Джастіна Трюдо, канадського прем'єр-міністра. Цей молодий політик став першим, хто активно підтримує ЛГБТ-рух в Канаді.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com