Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Саудівці створюють найбільший в світі технологічний інвестфонд

Саудівська Аравія, яка шукає способи знизити залежність економіки від експорту нафти, планує створити міжнародний технологічний інвестфонд з японською групою SoftBank, розмір якого може досягти 100 млрд дол., про це повідомили саудівські ЗМІ.

Цей план - лише частина радикальних бізнес-ініціатив, запущених Ер-Ріяд в цьому році у відповідь на погіршення економічної ситуації через різке падіння цін на нафту: країна готова витрачати свої величезні фінансові резерви на переорієнтацію економіки.

SoftBank вкладе в фонд 25 млрд дол. протягом п'яти років, сказав в ефірі держТБ віце-кронпринц Мохаммед бін Салман, який очолює економічні реформи в країні.

Найбільший саудівський фонд національного добробуту - Громадський інвестиційний фонд - може вкласти до 45 млрд дол. за цей же час, повідомило держагентство SPA з посиланням на меморандум про взаєморозуміння з SoftBank.

SPA також повідомило, що переговори про участь ведуть ряд великих інвесторів, що може в результаті призвести до розміру фонду в 100 млрд дол., що зробить його найбільшим в світі фондом, сфокусованим виключно на технологіях.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com