Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи варто переїжджати в Європу прямо зараз?

Останні два роки виявився досить складними для більшості країн світу. Це був рік протистояння України і Росії, потоку сирійських біженців в країни Європи, наростаючої кризи в РФ, який привів до падіння рубля і суттєвого погіршення рівня життя населення. Тим часом багато експертів сходяться на думці, що 2017 рік за багатьма параметрами стане продовженням попереднього і не буде легким.

Багато росіян вже усвідомили, що криза буде тривалою, тому почали розглядати варіанти виїзду з країни. Чимало громадян виїжджає в Сполучені Штати і в Європу, в першу чергу, в Німеччину, Великобританію та Іспанію. Під час соціологічних опитувань жителі Росії категорично заявляють, що США їм не подобаються. Однак, за даними Bloomberg, зараз кількість емігрантів-росіян зросла, як ніколи. Так, заявки на «зелену карту» подало рекордна кількість росіян - понад 265 тисяч при квоті в 4 тисячі.

Люди хочуть почати життя заново і часто пов'язують нові починання з переїздом в іншу країну. Європа вважається найбільш привабливим варіантом для імміграції з Росії завдяки невеликій віддаленості від рідної країни і високому рівню економічного розвитку. Інформації на цю тему зараз дуже багато, і не помилитися з вибором досить важко.

Фахівці відзначають, що на Кіпрі для отримання другого паспорта потрібно всього 3 місяці в разі покупки нерухомості на 2,5 мільйона євро. Звичайно, це найбільш дорогий варіант, однак інвестиції в нерухомість відрізняються високим рівнем надійності. Можна вибрати варіант подешевше, наприклад, отримати посвідку на проживання в Іспанії або Греції в рамках програми Фінансово-незалежна особа. У цьому випадку паспорт оформляється через натуралізацію, яка може тривати 5-10 років. Зараз особливий інтерес в цьому плані являє Греція, оскільки криза призвела до істотного падіння цін на нерухомість.

Для жителів України і Білорусі цікавим варіантом є Польща. На початку нинішнього року Союз підприємців і роботодавців цієї країни виступив з пропозицією надати ВНЖ мільйону іммігрантів, які перебувають на її території. В основному в їх число входять українці, які приносять польському бюджету 1,6-2 мільярда євро на рік.

За словами фахівців, тут досить вакансій, а середня зарплата становить близько 800 євро на місяць.

Тим, у кого є власний бізнес, має сенс перенести його в країни Європи. Питання переведення бізнесу за кордон останнім часом набувають все більшої актуальності поряд з придбанням зарубіжної нерухомості та виду на проживання в європейських державах.

В умовах складнощів в російській економіці бізнес розглядає США і Європу як безпечне місце для капіталів. Багато подають документи на отримання ВНЖ за програмою бізнес імміграції в Литві, Польщі, Німеччини. В основному вибирають Польщу і Великобританію, а також інші країни Європи. Для них реєструються нові фірми або вони набувають готовий бізнес. У разі успішного його ведення в багатьох країнах ЄС можна отримати посвідку на проживання.

У той же час рахунки в швейцарських банках втрачають актуальність через низькі відсоткові ставки і дороге обслуговування, а бізнес в Росії стає абсолютно невигідним. У цій ситуації краще перевести його в країни, що відрізняються більш стабільною економікою.


Безвизовый режим с Израилем открывает для девушек из украины и россиии возможность выихать на временные работы на срок до 3-х месяцев. Это конечто не официальное трудоустройство, но даещее существенно улучшить свое материальное положение. Несменным трендом для получения заграницей высокооплачиваемой работы для девушек остаются такие направления как танцовщицы, модели, услуги сопровождения. Единственное, нужно обладить хорошими внешними данным.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com