Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Керрі приїхав в Україну, щоб запропонувати допомогу від США

Держсекретар США Джон Керрі в четвер 7 липня прибув з одноденним візитом до Києва з метою запевнити Україну, як одну з колишніх радянських республік, що Сполучені Штати підтримують її.

Керрі прибув до Києва відразу після відвідин Тбілісі, де їм було підписано угоду, спрямовану на підвищення рівня американо-грузинського військового співробітництва. Тим самим США відправили досить ясний сигнал на адресу Росії напередодні саміту НАТО у Варшаві. Грузія і Україна мають глибоку стурбованість з приводу активності Російської Федерації на своїй території і прагнуть до формування більш тісних зв'язків із Заходом, в тому числі підписавши договір про асоціацію з ЄС і дотримуючись перспективи членства в НАТО.

Керрі зустрівся з президентом України Петром Порошенко та іншими політичними діячами, щоб обговорити стан реформ, необхідних, згідно мінським домовленостями, для припинення конфлікту з проросійськими сепаратистами на сході України.

Офіційні особи з США підтверджують, що Київ виконав велику частину своїх зобов'язань в рамках мінських домовленостей, і з особливою критикою відзначають, що Росія і її ставленики не виконують своїх. Питання імплементації мінських угод був одним з основних в телефонній розмові між президентами Бараком Обамою і Володимиром Путіним, що відбувся в середу.

Під час телефонної бесіди Путін наполягав на тому, що Київ повинен, слідуючи мінським мирним угодам від 2015 року, встановити політичний діалог з сепаратистами, надати особливий статус окупованій території і готуватися до проведення на них місцевих виборів.

Президент Обама, тим часом, закликав Путіна "вжити заходів щодо недопущення різкого зростання бойових дій на сході України і наголосив на необхідності рухатися вперед до повної реалізації мінських домовленостей", - повідомляє Білий дім.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com