Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рішучість зашкалює

На сто мирних протестів громадськості у жовтні припадало 14 репресивних реакцій влади. Така цифра засвідчує збільшення репресивних реакцій влади на мирні протести населення.

Так, за перші 12 місяців моніторингу (з жовтня 2009-го по вересень 2010-го) це співвідношення становило 12 до 100, повідомляє Центр дослідження суспільства.

«У відповідь на загострення в Україні соціальних проблем та наростання класових протиріч держава частіше вдається до репресій»,  — йдеться в повідомленні.

Переважна більшість (87%) протестних дій за жовтень здійснювалася у цілком законний та мирний спосіб – у формі мітингів, пікетів, маршів, демонстрацій, наметових містечок. Порівняно з даними за перші 12 місяців моніторингу, частка конфронтаційних дій (проривів, «штурмів»,  перекриття доріг тощо) була значно меншою – 7% проти 26%. Лише 6% протестних дій у жовтні цього року можна було класифікувати як насильницькі (переважно це були бійки).

За кількісними показниками минулий місяць не вирізнявся винятково великою кількістю протестів – у середньому 8,3 протестів на день, тоді як середній показник за перші 12 місяців моніторингу з жовтня 2009-го по вересень 2010-го становив 7,7 протестних дій на день. А в листопаді минулого року під час піку протестів підприємців проти нового Податкового кодексу в середньому відбувалось близько 11 протестів на день.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com