Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«КОЛИ СТОЇШ НА П’ЄДЕСТАЛІ І ЗВУЧИТЬ ГІМН ТВОЄЇ ДЕРЖАВИ – ЦЕ НЕЙМОВІРНІ ВІДЧУТТЯ»

«Ця подія дуже хвилююча і ті емоції, що ми пережили, просто не передати словами. Коли піднімають руку чемпіона світу і звучить гімн держави — це неймовірні почуття» – поділився враженнями від перемоги Чемпіон світу з кікбоксінгу Дмитро Безверхий

Дмитро Безверхий – студент Інституту міжнародних відносин та лінгвістики Міжрегіональної Академії управління персоналом, який нещодавно виборов титул Чемпіона світу з кікбоксінгу у ваговій категорії до 57 кг.

Відвідавши Альма матер, Дмитро розповів нам про шлях до перемоги і плани на майбутнє.

— Як Ви готувалися на базі Академії до змагань?

— Я тісно пов’язав своє життя з кікбоксінгом, саме тоді, коли прийшов в Академію на перший курс і вступив на навчання за спеціальністю «Управління міжнародним бізнесом». Саме у той час я познайомився зі своїм тренером – Ігорем Шаровим. Тож мені пощастило, що навчання і тренування проходило в одному місці, що Академія активно сприяє розвитку спорту, і зокрема всіляко підтримує збірну України з кікбоксінгу. Саме до цих змагань я готувався протягом п’яти років навчання в МАУП, тож значною мірою завдячую своєю перемогою Академії.

— Як Ви оцінюєте ваш теперішній спортивний шлях? Це початок кар’єри чи його пік?

— Я вважаю, що це ще початок, який дав нам зрозуміти, що ми здатні  на багато здобутків і перемог.

Титул Чемпіона Світу – найвищий у цьому виді спорту і ми будемо його відстоювати.

— Ви думали, хто буде у фіналі вашого поєдинку?

— Так, ми дивилися поєдинки не тільки того суперника, з яким я мав зійтися, але й на тих спортсменів, які попередньо проходили реєстрацію на Чемпіонат світу. На турнірі застосовується нова система електронної реєстрації. До початку змагань ми бачимо усіх суперників, які  мали виступати в цій вазі. Це допомогло планувати тактичні схеми поєдинку. Ми приблизно знали, хто буде з нами змагатися, тому готувалися ще задовго до того, як дізналися точні дані.

Про те, як Дмитро проходив етапи турніру, розповів тренер Ігор Шаров:

— Потрапивши як фіналіст Чемпіонату Європи минулого року одразу до другого кола змагань,  Дмитро розпочав з перемоги у важкому бою над сильним супротивником, чемпіоном Франції; другий поєдинок тривав три секунди – наш спортсмен відправив у нокаут турецького кікбоксера; фінальний поєдинок відбувся з принциповим супротивником, фаворитом змагань, росіянином.

На змаганнях було електронне суддівство: при точному ударі суддя натискає кнопку і оцінка ставиться автоматично. У фінальному поєдинку ми виграли із суттєвою перевагою.

Кожен бій був по-своєму важкий. Чемпіонат світу – це турнір, який проходить один раз у два роки. Іноді здається, що туди приїжджали фаворити, потенціальні претенденти на чемпіонство, але за декілька днів змагань вони програвали доволі посереднім спортсменам, які змогли знайти правильний ключ до перемоги над цими фаворитами. Для нас це був ще один урок, що до бою з будь-яким  суперником потрібно максимально готуватися. Кожен бій на Чемпіонаті світу — як останній.

— Дмитре, що для Вас було складним  на шляху до цього Чемпіонату та перемоги?

— Важкою була фізична підготовка: ми завжди удосконалюємо свою техніку, розвиваємо витривалість. Однак складніше було налаштуватися психологічно, попри все ми знайшли ту золоту середину, яка допомогла мені підготуватися і зібратися у потрібний момент. Головне було не думати про програш і тримати нерви під контролем.

— Чи є у Вас група підтримки?

— Мені дуже допомогла присутність на цих змаганнях мого старшого брата та друга, вони також спортсмени і їхня підтримка була дуже вагомою для мене. Хочеться висловити слова подяки тим людям, які допомагали підготуватися.

На базі Академії було організовано підготовчий збір для тренувань перед чемпіонатом світу. Підготовкою збірної команди України керували тренери Ігор Шаров та представник Івано-Франківська — Олег Соловей, до речі дружина Олега – Катерина Соловей також здобула золоту медаль чемпіонату та стала дворазовою чемпіонкою Світу . Саме з Івано-Франківською командою ми проводили збори влітку, які були одним з етапів підготовки до Чемпіонату Світу. Тож ми щиро завдячуємо нашим друзям за допомогу у підготовці! Наша команда була дуже дружною і це також відчували і наші опоненти. Приємно, що Національна збірна України завоювала три золоті, дві срібні і три бронзові нагороди. Це гідний результат.

— Як Вас підтримує керівництво Академії?

— Без керівництва Академії я би не зміг поїхати на цей Чемпіонат. Велика подяка Георгію Васильовичу Щокіну та Ростиславу Георгійовичу Щокіну, за те, що вони для нас робили протягом п’яти років, за фінансову і організаційну підтримку. Не буває випадковостей на Чемпіонаті, лише кропіткою працею та шляхом постійного вдосконалення себе як спортсмена та людини можна здобути перемогу. Ця золота медаль – логічний результат спортивного розвитку.

— Які Ваші плани на майбутнє?

— Зараз хочемо взяти якийсь час на відпочинок та відновлення сил. А  на майбутнє маємо великі плани – участь у міжнародних турнірах, Чемпіонаті Європи, будемо боротися за ліцензію, щоб потрапити на Всесвітні ігри з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор, брати участь у Чемпіонаті світу з рукопашного бою.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com