Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЛОКУВАТИМУТЬ САЙТИ?

Організація “Репортери без кордонів” занепокоєна ухваленням Верховною Радою в першому читанні проекту змін до закону про захист суспільної моралі та вважає, що він порушує Європейську конвенцію про права людини.

Про це йдеться у зверненні генсека організації «Репортери без кордонів» Жана-Франсуа Жуйара до депутатів. «Ми вважаємо, що якщо імплементувати закон у такому вигляді, яким він є зараз, закон порушить 10 статтю Європейської Конвенції з прав людини та 11 статтю Декларації з прав людини, які були ратифіковані вашою країною», — заявив він.

У документі зазначається, що можливість блокування веб-сайтів без рішення суду та неспособність реалізувати право суспільства на отримання інформації несе велику небезпеку свободі інформації в Україні.

Цей законопроект покриває дуже широкий спектр речей, включаючи не лише порнографію, але й захист фашизму, заклики до війни, українофобію та інше, нагадують у документі.

Відсутність чіткого визначення залишає місце для різних тлумачень, вважає Жуйар.

«Хто вирішуватиме, що розуміється під «рекламою (…) тероризмом та іншими формами кримінальної діяльності? На жаль, було достатньо прикладів у сусідніх країнах, коли такого роду впровадження використовувались для розправи з будь-якою формою критики», — зазначив він.

«Наше занепокоєння збільшується через те, що цей закон стосується широкого спектру засобів масової інформації», — сказано в листі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com