Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Переваги ковроліну для покриття підлоги

В деяких випадках замість килима в те чи інше приміщення, не кажучи вже про офіс, варто вибрати ковролін.

Він має майже ті гідності, що і килим, але при цьому дозволяє зберегти гроші. Як і килим, ковролін прекрасно збереже тепло, і можна не побоюватися взимку застудити ноги.

Крім цього ковролін має гарні звукоізоляційні властивості. Тому звуки не стануть джерелом роздратування для сусідів знизу.

Так, якщо килим прослужить кілька десятиліть, то ковролін - лише близько 15 років. Щоб продовжити термін служби, звичайно, потрібно правильно за ним доглядати, проводити регулярне чищення, підійде химчистка ковролина киев, і взагалі звертатися з ним в міру обережно.

Ну і плюс до сказаного, не зайвим буде врахувати рівень вологості в приміщенні, куди ви маєте намір постелити ковролін. Якщо вологість висока, то краще його не використовувати. Головна характеристика, яка повинна бути врахована при виборі ковроліну в магазині, - це матеріал ковроліну. У виробництві ковроліну використовуються або синтетичні, або натуральні волокна. Натуральні компоненти можуть бути рослинного або тваринного походження.

Для перших в якості джерела обробки використовується сировина кокоса, бавовни, льону, для других - шерсть верблюдів, овець, кіз. У складі ковроліну може бути як шерсть в чистому вигляді, так і з додаванням інших матеріалів. Але натуральним буде вважатися ковролін навіть якщо в його складі всього лише 10-20% вовни.

 

Вовняний ковролін буде добре зберігати форму, він затримає зайву вологу в собі, а потім її випарує при більш високій температурі, він не точиться моллю в силу обробки спеціальними речовинами. Але вовняний ковролін схильний до швидкого зносу, при тому, що його ціна вища, ніж у виробу зі штучних матеріалів.

В якості штучних матеріалів для виробництва ковроліну використовуються поліакрил, поліпропілен, поліестер, нейлон. Ковролін з штучних волокон має високу однорідність, він погано піддається зносу або розривів, не схильний до дії молі.

Наприклад, ковролін з нейлону зберігає свою м'якість і форму ворсу протягом усього терміну служби. І цей термін значно вище, ніж у шерстяного. Але тут є один недолік - накопичення статичної електрики, що вимагає додаткової обробки антистатиком.

Поліестер збереже свій колір, він не схильний до дії грибків і плісняви, але на відміну від нейлону його термін служби менше. Ковролін з поліпропілену можна  використовувати навіть на вулиці, він не руйнується під впливом сонця і вологи. Його недоліком є низька опірність до зламів.

Існують відмінності і за видами плетіння. Ковролін може мати короткий, середній або високий ворс. Крім цього нерідко зустрічаються однорівневі або багаторівневі петльові плетіння, що мають різну висоту ворсу в одному виробі. Крім того часто використовується тип плетіння, званий скролл.

Петлі в цьому випадку розрізняються висотою, а також способом обробки - обрізані і необрізані. Висоту ворсу і його багаторівневість обов'язково треба співвідносити з типом приміщення, де буде лежати ковролін.

У такі приміщення як хол або передпокій краще укласти ковролін з низьким однорівневим ворсом. Не буде потрібно багато зусиль для його чистки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com