Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Холодна війна-2?

Російські конструктори розробили стратегічну ракету морського базування «Лайнер», яка здатна нести від 9 до 12 бойових блоків малої потужності. Як повідомляє Державний ракетний центр (ДРЦ) імені Макєєва, ракета «Лайнер» може бути оснащена в 1,5—2 рази більшою кіль­кістю бойових блоків малого класу потужності, ніж ракета «Булава».

Як уточнюють у центрі, «Булава» може оснащуватися всього лише шістьма бойовими блоками малого класу потужності.

Льотні випробування ракети «Лайнер» почалися успішним запуском 20 травня.

Раніше повідомлялося, що в Росії ведеться створення нової важкої рідинної міжконтинентальної балістичної ракети, яка буде здатна проривати будь-які існуючі і перспективні системи протиракетної оборони, прийняті на озброєння до 2050-х років.

У листопаді минулого року командувач Ракетними військами стратегічного призначення РФ генерал-лейтенант Сергій Каракаєв заявив, що Росія відмовляється від моноблочного мобільного ракетного комплексу Тополь-М, замінивши його на РС-24 Ярс з головною частиною.

За словами командувача, Ярс підвищить можливості Ракетних військ з подолання систем протиракетної оборони (ПРО). Перші випробування «Лайнера» відбулися 20 травня 2011 року, проте тоді повідомлялося, що ВМФ Росії зробив контрольний запуск балістичної ракети «Синява», яка є основним озброєнням підводних човнів проекту 667БДРМ «Дельфін». Запуск ракети був проведений з борту атомного підводного човна К-84 «Єкатеринбург».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com