Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХОДІТЬ ПО ВОДІ

Окрім плавання у відкритих водоймах, влітку можна займатися навіть якщо навколо немає жодного ставка або річки. Найдоступніша водно-оздоровча процедура — ходіння босоніж по мокрій траві (тільки не уздовж автотрас). Причому, абсолютно не обов’язково чекати, коли пройде дощ або вставати удосвіта, щоб зловити час уранішньої роси, хоча останнє і корисно. Достатньо рясно полити траву з садової лійки.

Чим більше вологи залишиться на траві, тим краще. І чим частіше здійснювати піші прогулянки босоніж по ній, тим більшого оздоровчого ефекту можна добитися.

Прогулянка по мокрій траві повинна продовжуватися не менше, але й не довше 45 хв. Закінчивши процедуру, не поспішайте відразу витирати ноги. Краще просто надіти сухе взуття. Бажано після цього прогулятися 15 хвилин босоніж по кам’янистій доріжці спочатку з прискоренням, а потім звичайним кроком.

Якщо ви живете в місцевості, де трава «в дефіциті», то прогулянки по ній можна замінити ходінням по мокрому камінню.

Якщо камені швидко висихають, їх знову поливають. Ходити по мокрих каменях слід від 3 до 15 хвилин, залежно від вашого самопочуття. Здорові люди, які ходять по мокрому камінню для гартування, можуть робити це упродовж 30–40 хвилин.

Ходьба мокрими каменями особливо корисна людям, що мають проблеми з горлом, страждають від коливань артеріального тиску. В цьому випадку у воду, якою поливаються камені, рекомендується додавати трохи оцту.

До речі, відпочиваючи на березі озера, річки, не обмежуйтеся тільки купанням. Обов’язково ходіть босоніж по воді. При цьому, якщо дно буде не піщаним, а з галькою, ефект від цієї процедури збільшиться. Можна просто ходити по воді спокійним рівним кроком, а можна виконувати під час ходьби прості фізичні вправи: ходити проти течії, долаючи опір води, або ходити по воді, високо піднімаючи коліна.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com