Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДРУГА ХВИЛЯ КРИЗИ?

Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігипко вважає, що подальше ослаблення євро неминуче негативно позначиться на експортно орієнтованих галузях української економіки, повідомляє УНІАН. «Я змушений говорити про те, що і для України це може бути достатньо серйозним випробуванням. Якщо зменшиться економічне зростання зони євро, це безумовно вплине на ціни на метал. А це для нас надзвичайно погано. Це відразу може привести до ланцюгової реакції по інших галузях, і не тільки по металу ми можемо отримати зниження попиту», — заявив Тігипко.

Разом з цим він відзначив, що уряд вживатиме заходи, щоб жителі України не відчули негативного впливу від ослаблення європейської валюти.

«Завдання уряду, щоб українці цього не відчули», — підкреслив Тігипко.

На початку травня, виступаючи перед парламентом, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначила, що поточна криза в Греції представляє найбільшу загрозу для єдиної валюти євро за весь час її 11-річного існування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com