Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Україні є сотні масових захоронень

За півроку, які Служба безпеки України веде кримінальну справу за фактом Голодомору 1932-1933 років, назбиралося вже 253 томи документів.

Про це свідчать документи та матеріали кримінальної справи, порушеної СБУ за фактом Голодомору 1932-1933 років в Україні, заявив Президент Віктор Ющенко на відкритті оновленої документально-художньої виставки «Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського народу». Він, зокрема, нагадав, що слідством виявлено 3456 документів органів влади та Компартії на підтвердження геноциду українського народу, знайдено 857 масових захоронень жертв геноциду, встановлено 735 населених пунктів, де влада впровадила режим «чорних дощок».

В свою чергу голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що кримінальна справа, яку порушила у травні цього року й розслідує Служба безпеки за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-1933 роках, уже сьогодні налічує 253 томи.

Як докази злочину тоталітарного режиму до неї, зокрема, долучено розсекречені архівні матеріали СБУ про страшну трагедію українського народу.

«Служба розсекретила усі наявні у неї документальні матеріали про Голодомор. Кожен рядок, що свідчить про злочин проти людства сьогодні доступний для всіх небайдужих як в Україні, так і за кордоном», — сказав Наливайченко.

Як повідомлялося, Ющенко також відзначив важливість акції Українського інституту національної пам’яті «Людяність у нелюдяний час». Дякуючи дослідникам за роботу, він виступив із пропозицією розглянути можливість запровадження в країні інституту праведництва, вивчивши досвід Ізраїлю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com