Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Насувається катастрофа

Академічний радник Інституту земного магнетизму, іоносфера і розповсюдження радіохвиль РАН Юрій Зайцев заявив про те, що нашу планету чекає глобальна катастрофа, і відбудеться вона приблизно через дві тисячі років.  По словах фахівці, катастрофа, викликана змінами магнітного поля Землі, може відбутися раніше, ніж вважалося раніше.

«Магнітні полюси Земли поступово дрейфують до екватора. Напруженість поля поволі, але неухильно знижується. Вважалося, що приблизно через дві тисячі років вона впаде до нуля, тобто наступить на якийсь час безмагнитная епоха, яка буде сприйнята живими організмами як катастрофа», — заявив Зайцев.

Але за його словами, жити на Землі стане неможливо ще до епохи повного зникнення магнітного поля. Причиною тому служитимуть сонячні спалахи, що супроводжуються сильними потоками заряджених частинок, які з часом знищать антирадіаційний захист планети.

Зміна магнітного поля планети приведе, в першу чергу, до збоїв в роботі мобільних телефонів, супутників і енергозалежних систем. А радіація впливатиме на геном живих організмів, внаслідок чого на Землі зросте кількість мутацій.

Необхідно відзначити, що захисту від даної загрози людство ще не винайшло. «Поки всі проекти — на рівні фантастики. Залишається тільки сподіватися, що безмагнитная епоха наступить, все-таки, не дуже скоро», — підсумував Зайцев.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com