Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Солодка газована вода руйнує серце

Можливо, результати нещодавнього дослідження американських учених примусять любителів газованої води подумати ще раз, перш ніж класти пляшку з «шипучкою» у візок супермаркета.

Співробітники Гарвардської медичної школи виявили зв’язок між споживанням солодкої газованої води і підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань у жінок. У дослідженні брали участь 88 тис. представниць прекрасної статі у віці від 34 до 59 років. З’ясувалося, що пані, які регулярно випивають декілька порцій газованої води, на 35% частіше страждають від серцевих недуг.

Причому шкідливим для серця питтям медики називають як колу з кофеїном і цукровмісні газовані напої, так і негазовані калорійні напої і фруктові соки, до складу яких входять підсолоджувачі, природні або штучні ароматизатори. Дослідники відзначають, що за останні 30 років частота вживання таких напоїв збільшилася більш ніж в два рази, особливо серед підлітків і молоді.

 

versia.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com