Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВИБУХОВА НОВОБОГДАНІВКА

У суботу, 19 серпня цього року, поблизу багатостраждального села Новобогданівка, що в Запорізькій області, знову на армійських складах Міністерства оборони України відбулася пожежа, яка викликала детонацію складованих боєприпасів.

Вибухи на армійських складах примусили зупинити рух транспорту на Мелітопольській дільниці автотраси Москва —Сімферополь, а також рух потягів на кримському напрямку. Площа пожежі від вибухів 275-ої артилерійської бази сягнула 3 га, евакуйовано понад 300 людей, до лікарні потрапило 4 сапери, а два снаряди влучили в житлові будинки. Припинено централізоване газопостачання.

Це вже третій (!) випадок масштабних катастроф на тих самих артилерійських складах: 6 травня 2004 р. в результаті пожежі й вибухів артснарядів загинуло 5 осіб, 4 постраждало, 81 осіб було госпіталізовано, населення 11 сіл евакуйовано (повністю пожежу вдалося загасити лише 19 травня); 23 липня 2005 р. ситуація повторилася — знову пожежа з подальшою детонацією артснарядів, від чого одна мешканка Новобогданівки померла, а друга отримала осколкові поранення; 19 серпня 2006 р. все почилося по колу — пожежа, детонації, вибухи, каліцтво і смерть.

Невже треба було міністру оборони Гриценку аж два роки поспіль навчатися у США, аби повністю забути Статути Збройних Сил України та елементарну техніку безпеки, особливо мирного населення? Чи таким чином приховують сліди масового розпродажу зброї? Чи це вже почалися диверсії, на яких добре розуміються саме США? Але навряд чи ми дізнаємося про справжні причини військових катастроф, доки міністри оборони України виховуватимуться в чужинських академіях.

За повідомленнями ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com