Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сфера застосування підшипників

Підшипники відіграють важливу роль в сучасній механіці. Примітивні аналоги цього механізму були відомі ще до нашої ери. Зовні такі механізми смутно нагадували сучасні підшипники, але конструктивні подібності були присутні. Про це свідчать знахідки з різних частин світу. Сучасні підшипники активно застосовуються в різних сферах, істотно полегшуючи життя людини. В каталозі копанії «ВПК-Підшипник» https://vpk-podshipnik.com.ua/ такі механізми представлені в різних діаметрах.

Типи і види підшипників

Завдання даного механізму - забезпечити рівномірний рух обертального характеру, при цьому знизити рівень тертя між поверхнями. Існують різні види і типи підшипників. Залежно від сили тертя розрізняють підшипники ковзання і кочення. За назвою, приблизно можна зрозуміти, в чому їх різниця. Підшипники ковзання працюють завдяки змінним елементам, а кочення - котиться. Легкими елементами в підшипниках можуть виступати вали і планки, а котяться елементами - циліндри, ролики або різні кульки.

Кожен вид підшипника підрозділяється на різні типи залежно від різних характеристик. Підшипники кочення підрозділяються на роликові й кулькові. Роликові, в свою чергу, діляться на циліндричні, голчасті, конічні і безліч інших. Підшипники ковзання можна поділити на радіальні, наполегливі і радіально - наполегливі.  

Прецизійні мініатюрні шарикопідшипники

Прецизійні мініатюрні шарикопідшипники оптимізовані для надзвичайно точного, безшумною і безшумної роботи. Вони витримують радіальні і осьові навантаження і виготовляються з більш високими класами допуску, ніж звичайні мініатюрні шарикопідшипники.

Основні розміри відповідно до DIN 625-1. Точні мініатюрні радіальні шарикопідшипники цієї серії порівняно малі і мають внутрішній діаметр від 2 до 9 міліметрів. Тому вони підходять для відносно тонких валів і осей, а також для невеликих просторових вимог. По відношенню до його невеликому розміру, вони можуть витримувати відносно високі навантаження. Вони підходять для високих і дуже високих швидкостей обертання і призначені для інших класів допуску, ніж звичайні мініатюрні радіальні шарикопідшипники.

Прецизійні шарикопідшипники виробляються для інших класів допуску, ніж звичайні кулькові підшипники.

Це означає, що відхилення в розмірах і точності форми нижче, ніж в підшипниках, які виготовлені відповідно до нормальними допусками. Тому вони підходять для застосувань, в яких потрібно висока точність з точки зору розмірів і точності розмірів.

Точніше виробництво також робить позитивний вплив на точність ходу, що виникає тертя і рівень шуму. Клас допуску P6 є більш точним, ніж нормальний допуск. P5 навіть більш точний, ніж P6. Чим менше число позаду P, тим вище клас допуску.

Щоб мати більше уявлення про мініатюрні підшипники, радимо заглянути на сторінку https://vpk-podshipnik.com.ua/catalog/miniatyurnie-podshipniki-d--10-mm, для більш ефективної та безперебійної  роботи обладнання на виробничому підприємстві.  

Прецизійні мініатюрні шарикопідшипники з нержавіючої сталі, стійкі до корозії, змащуються консистентним мастилом для харчової промисловості, мають високу вантажопідйомністю та допустимі в діапазоні температур від -20 ° C до + 120 ° C, в разі гумових ущільнень до + 100 ° C в довгостроковій перспективі.

Застосування підшипників кочення

Основними конструктивними елементами підшипників кочення є ролики і кульки. Конструкція таких підшипників дозволяє підтримувати різні вали, осі механізмів і деталей, які знаходиться в русі.

Сфери і області застосування підшипників надзвичайно важливі. Наприклад, такі механізми незамінні в виготовленні різних транспортних засобів і механізмів.

Виробництво обладнання

Підшипники кочення застосовують в обладнанні для різних видів промисловості, наприклад, для харчової промисловості. Такі механізми дозволяють підвищити продуктивність і більш раціонально розподілити ресурси.

Сталеливарна промисловість і кольорова металургія

Підшипники використовують на різних етапах виробництва. Вони мають високу механічну стійкість і тому не боятися ударних навантажень.

Автомобілебудування, авіація

Наприклад, кулькові підшипники відмінно себе проявили в випадках, коли навантаження мають постійний характер і середні навантаження. Роликові підшипники застосовуються, якщо навантаження значно вище.

Виробництво побутової техніки

Часто використовують голчасті підшипники, так як вони хороші  у використанні з об'єктами невеликих розмірів.

Застосування підшипників ковзання

Підшипники ковзання відрізняються від підшипників кочення, але сфери їх застосування схожі. Такі підшипники активно застосовуються для виготовлення різного устаткування, залізничної техніки, в автомобілебудуванні, авіаційній промисловості. Особливо популярні радіальні підшипники ковзання.

До сфер і галузей застосування підшипників ковзання також можна віднести техніку для сільського господарства і будівельну техніку. Такі підшипники активно застосовують у випадках, де існує ймовірність високих ударних навантажень і несприятливих природних умов.

Безумовно, на сучасному етапі розвитку будь-якої промисловості неможливо обійтися без застосування підшипників. Ця сфера активно розвивається в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com