Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що таке справжній подвиг?

На цю тему розмірковує керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Подвиг завжди повинен бути під силу, які дає Господь. Кожному з нас в різні періоди життя Богом даються певні сили, саме в злагоді з отриманим понад і потрібно діяти.

Іноді це смиренне очікування, іншим разом - активні кроки, а часом - виходять за рамки людського розуміння дії. Порівняння свого життя із Божим промислом щодо нас і є подвиг.

Подвиг - це зречення від себе, своєї волі і виконання волі Божої. Тільки Бог знає, куди ми йдемо, які випробування нам під силу,  вселяє  довіру Спасителю та  веде до справжніх подвигів, які необхідні і корисні конкретній душі.

На жаль, часто самовілля видається за подвиг. Людина викине штуку, що виходить за рамки буденного, і тут же з нього роблять героя, а вчинок називають подвигом.

Подвиг - це спалах Божественного світла. Подвиг - це коли Господь освячує Своєю присутністю наше життя.

Навіть деколи здається бездіяльність може бути подвигом. Наприклад, мовчання у відповідь на хамство, грубість, агресію. Нам дається можливість зростати духовно саме завдяки непомітним щоденним подвигам.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com