Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Спортивні добавки та їх використання

Для  поліпшення спортивних результатів і побудови мускулатури необхідно не тільки нарощувати масу і силу м'язів, але і домагатися зменшення підшкірного жирового прошарку і змісту жирової тканини у внутрішніх органах. Для цього виробники сучасного спортивного харчування пропонують різні добавки, що допомагають організму спалювати зайвий жир. Ефективним   жироспалювачем та потужним стимулятором  являється кленбутерол  https://steroid-farma.com.ua/klenbuterol.html, який прискорює процес розвитку м'язової маси. Ефект не забариться. Він активно взаємодіє з тренуваннями. Якщо використовувати дану добавку до їжі, то м'язи швидше будуть рости і збільшуватися. Навколишні дуже швидко помітять  результат. Сьогодні бодібілдинг стає все популярнішим і популярнішим. Багато хто цікавиться ним  і починає займатися.

Всі спортивні препарати для зменшення жирових відкладень вимагають не тільки базової дієти, але і спортивних навантажень вище аматорського рівня. Їх ефективність, при відповідних тренуваннях і дієті, доведена клінічно.

На жаль, в порівнянні зі спортивним харчуванням, ці препарати не є безпечними при неправильному використанні.

Консультація з лікарем і фітнес-тренером допоможе з'ясувати найкращий режим «сушки» і добавки, які дадуть найбільший ефект. Зазвичай пріоритет віддається найбільш щадному  комплексу   цих речовин з різнобічним ефектом.. Мало який препарат, не рахуючи L-карнітину, приймається в чистому вигляді.

Види жироспалювачів

Жироспалюючі  спортивні добавки розрізняються по виду впливу на людський організм:

  • термогенні речовини сильно прискорюють метаболізм, при цьому підвищують  температуру тіла. Незважаючи на необхідність жорстко дотримуватися режиму прийому і побічних ефектів, це найпопулярніші препарати для спалювання жиру. Курс прийому препаратів триває один місяць, після чого необхідно зробити перерву. Можливими побічними ефектами є: головний біль, безсоння, порушення серцебиття і т. д.
  • аноретики діють на ділянку мозку людини відповідальну за голод. За рахунок цього знижується кількість поживних речовин, що надходять в організм людини. Така дія небезпечна, тому в чистому вигляді аноретики мало використовуються.
  • блокатори жирів або вуглеводів. Вони не дають засвоюватися молекулам, відповідно  поживним речовинам і організм просто виводить їх. Для запобігання накопичення жирових накопичень використовуються блокатори жирів, а для розщеплення вже наявних блокатори вуглеводів.

При дефіциті вуглеводів організм починає активно споживати власні енергетичні запаси. Великим недоліком таких препаратів є невибірковість блокування. Отже, можливий дефіцит корисних жирових, які не тільки формують жирові відкладення, але і є будівельним матеріалом деяких гормонів.

  • блокатори кортизолу. Цей гормон виділяється в стресових ситуаціях, включаючи важкі фізичні навантаження, і його постійно високий рівень викликає негативні зміни у всіх системах. Для атлетів важливо, що при цьому відбувається в першу чергу розщеплення м'язової маси, а не поживних речовин для отримання енергії.
  • діуретик. Речовини, що володіють сильною сечогінною дією. Завдяки їх впливу з організму виводяться зайві жири. Крім того, вони допомагають краще промальовувати рельєф, але тільки перед змаганнями. Окремо приймати їх марно, тому вони входять в комплекси нарівні з іншими жироспалювачами.
  • L-карнітин або вітамін B-11. Він змушує організм використовувати в якості основного джерела енергії жири, тим самим розщеплюючи їх. На жаль, користь від L-карнітину буде тільки при недостатньому вмісті його в крові. Надмірна кількість прийнятого вітаміну буде просто виводитися з організму.

Кілька порад щодо  прийому жироспалювачів

Для мінімального негативного впливу на здоров'я при «сушці» з допомогою жироспалюючих препаратів необхідно дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Курс їх прийому слід обмежити 3-ма місяцями;
  2. Не варто використовувати кілька препаратів однієї групи для більшого ефекту. Це не посилить ефект, але однозначно завдасть більшої шкоди організму;
  3. Для посилення ефекту застосовують комплекс з жироспалюючих препаратів (L-карнітин використовується практично завжди);
  4. Необхідно кожні 3 тижні робити невелику перерву близько тижня, щоб не допустити появи негативних побічних ефектів;
  5. При виникненні побічних ефектів: нудота, діарея та інші розлади травлення, необхідно припинити прийом препаратів;
  6. Не слід перевищувати дозу, це не дасть посилення ефекту, а лише збільшить шанс появи негативних впливів;
  7. Варто спільно з жироспалювачами приймати комплекси вітамінів і мінералів через прискорене виведення цих речовин при "сушінні";
  8. Прийом жіроспалювачів  перед сном не дасть потрібного ефекту через низьке  навантаження на організм вночі і може викликати розлади сну.
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com