Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Невідомі властивості меду

Мед не тільки цінний продукт харчування, він також має властивості, про які мало хто здогадується. Виявляється, за допомогою меду можна робити маски для обличчя, загоювати рани, боротися з паразитами і похміллям.

Унікальні властивості меду до кінця ще не вивчені і сфера його застосування збільшується з кожним днем. Пропонуємо Вам ознайомитися з незвичайними способами застосування меду.

Зволоження шкіри

За допомогою меду можна приготувати зволожуючий лосьйон для тіла, рук і маску для обличчя. Змішайте чотири столові ложки меду з двома яєчними білками, додайте борошна і перемішайте суміш до отримання однорідної консистенції. Засіб допомагає боротися з сухістю шкірою.

Мед – хороший антисептик

Мед рекомендують застосовувати при порізах і опіках. При нанесенні меду на відкриту рану, глюкоза, що міститься в ньому, вивільняє пероксид водню, який сприяє швидкому загоєнню.

Лікування вугрів

За допомогою меду можна позбутися від прищів і вугрів. Для цього нанесіть його на проблемну ділянку і заклейте пластиром, після декількох процедур прищі зникнуть.

Мед замість енергетика

Забудьте про енергетичні батончики і напої. Щоранку пийте воду з додаванням меду і весь день будете сповнені сил та енергії.

Лікування болю в горлі

Для того, щоб позбутися від болю в горлі, змішайте мед з соком лимона і приймайте протягом дня, це засіб допоможе і при застуді.

Боротьба з паразитами в організмі

Для боротьби з паразитами в організмі, змішайте мед, оцет, воду і приймайте цей засіб.

Антидепресант

Мед благотворно впливає на нервову систему. Приготуйте будь-яку кашу з медом або напій, вони допоможуть позбутися занепокоєння і нервозності.

Профілактика раку і хвороб серця

Мед містить антиоксиданти, які запобігають утворенню ракових клітин і покращують якість крові.

Боротьба з похміллям

Фруктоза, яку містить мед, прискорює метаболізм алкоголю. Тому, щоб швидше позбутися від ознак похмілля, рекомендується випити чаю з медом.

Схуднення

Безумовно, при боротьбі з ожирінням, мед набагато ефективний, ніж розрекламована зелена кава. Мед є чудовим замінником цукру і допомагає прискорити обмін речовин. Тільки пам'ятайте: приймати його потрібно в міру.

Блискуче волосся

При догляді за волоссям застосовуйте медові бані. Додайте одну чайну ложку меду на літр води і сполосніть волосся. Після цієї процедури вони стануть блискучими і шовковистим.

І, наостанок, рекомендуємо приготувати смачний салат, для якого знадобиться:

1 диня
 3 нектарина
 4 столові ложки нарізаного базиліка
 2 столові ложки меду

Просто змішайте всі інгредієнти і насолоджуйтеся!

Безумовно, мед не є панацеєю від усіх недуг, але в якості профілактики і в деяких інших випадках він просто незамінний.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com