Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Саудівська Аравія приваблює іноземних інвесторів

Саудівська Аравія працює над планом, який дозволить нерезидентам ставати стратегічними інвесторами в компаніях, акції яких котируються на біржі, повідомляє Bloomberg.

Управління ринку капіталу (CMA) і Генеральне інвестиційне управління Саудівської Аравії (SAGIA) підписали меморандум про створення структури, що дозволяє іноземцям володіти 10% або більше акцій компаній, що публічно продаються  і надає інвесторам право голосу, йдеться в заяві від 22 жовтня. Ці правила не будуть діяти для секторів, в яких така власність заборонена законом.

Саудівська Аравія відкриває свої ринки і розміщує акції ключових компаній, включаючи Saudi Arabian Oil Co., на своїй фондовій біржі. Це відбувається в рамках загальнонаціональних реформ, покликаних знизити залежність країни від нафтових доходів.

Як повідомлялося раніше, в червні MSCI Inc., що займається розрахунком індексів, вирішила розглянути в наступному році питання про включення королівства в індекс ринків, що розвиваються. Ринкова капіталізація фондової біржі країни Tadawul становить близько $ 440 млрд, це максимальний показник серед арабських країн.

"Протягом деякого часу SAGIA веде активну роботу по встановленню більш простих правил для прямих іноземних інвестицій, - зазначив Хаснаін Малик, аналітик Exotix Partners LLP в Дубаї. - Ця координація з CMA щодо акцій, що котируються на біржі тепер також служить гарним знаком для залучення іноземних інвестицій ".

Уряд видав 87 ліцензій на інвестиційні проекти в королівстві в III кварталі, що більш ніж на 60% перевищує показник за аналогічний період минулого року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com