Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Прибирання офісу - штатна прибиральниця або клінінг?

Для багатьох офісних керівників актуальна дилема - тримати в штаті прибиральницю або скористатися послугами клінінгової фірми. Для прорахунку вигоди потрібно зважувати, заздалегідь заглянувши на сайт послуг декількох компаній з клінінгу та вивчивши ціни по прайсу.

Для багатьох офісних керівників актуальна дилема - тримати в штаті прибиральницю або скористатися послугами клінінгової фірми. Є очевидні плюси і недоліки у кожного варіанту - для прорахунку вигоди потрібно зважувати кілька аспектів, заздалегідь заглянувши на сайт послуг декількох компаній з клінінгу та вивчивши ціни по прайсу.

Варіант штатного технічного співробітника

У що обходиться штатний технічний персонал:

  • щомісячний оклад;
  • відраховуються податки;
  • оплата лікарняного і проблема заміни;
  • закупівля побутової хімії, робочого шати, рукавичок, серветок, іншого інвентарю;
  • необхідність обладнати комори приміщення, щоб зберігати кошти для прибирання.

Переваги власної прибиральниці очевидні - чистий протягом робочого дня офіс, регулярно випорожнюються кошика для паперів, акуратний санвузол, вимиті підлоги, вікна та двері, відсутність бруду в їдальні або кухонній зоні.

Є й недоліки: помити якісно фасад, повноцінно очистити м'які меблі від плям технічка не в змозі, як це зробили б фахівці клінінгу. Та й постійно снують зі шваброю прибиральниця не зовсім сприяє робочому процесу, відволікаючи співробітників.

Якщо площа офісу пристойна, то постає необхідність утримувати кілька прибиральниць, або закуповувати дорогу техніку і до того ж витрачатися на її обслуговування.

Варіант співпраці з клінінгової фірмою

Працівники клінінгової компанії приходять - вони весь день не будуть присутні на об'єкті. Але специфіка їх праці така, що вони наведуть належний порядок за годину - до відкриття, після закриття або в обідню перерву.

Багато керівників практикують укладення з клінінгової фірмою договору на прибирання офісу з чітким обумовлення щоденних обов'язків персоналу. Додатково раз на місяць можна замовити мийку стекол, генеральне прибирання, миття стелі, світильників, дверей, хімічне чищення оббивки м'яких офісних меблів.

Однак разовий прихід клінінгової бригади загрожує тим, що до кінця дня офіс обросте купою паперів, кухня - горою чашок і склянок, а в санвузол заходити стане неприємно. Тому співпраця з клінінгової фірмою має дисциплінувати офісних працівників: не смітити під ноги, самостійно мити чашки після кави, бути акуратним в туалеті, підтирати за собою пролиту рідину, щоб робоче приміщення не перетворювати в свинарник. Краще подібні аспекти обумовлювати в колективі заздалегідь, а до неохайних працівників застосовувати символічні виховні санкції, наприклад штраф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com