Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Інтернет захоплює села

На початок другого півріччя 2012 року 17,6 млн. жителів України старші 15 років регулярно користуються Інтернетом (виходять в Мережу не рідше за раз в місяць), що складає 45% від дорослого населення країни.

Про це свідчить дослідження InMind, проведене за замовленням Інтернет Асоціації України. Дані дослідження має в розпорядженні «proIT».

При цьому щодня користуються інтернетом 12,2 млн. українців (без урахування дітей).

За рік цифра проникнення Інтернету в Україні виросла на 10%. Найбільше від­носне зростання спостерігається в тих сегментах, де проникнення було відносно невисоким — в західному регіоні України, в старшій віковій категорії і в сільській місцевості.

До кінця поточного року кожен другий житель України старше 15 років буде користувачем Інтернету. Основне зростання інтернет-аудиторії нині відбувається за рахунок сільських жителів. Сільські жителі лідирують і серед користувачів мобільного Інтернету — 42% вітчизняних абонентів мобільного інтернет-доступу проживають в селах.

Це свідчить про те, що мобільні оператори розв’язали проблему інтернет-покриття практично усієї території України.

В ІАУ вважають необгрунтованою ідею віднесення послуг інтернет-доступу на швидкості до 2 Мбіт/з до категорії загальнодоступних. У Асоціації упевнені, що цьому повинні передувати відповідна аналітична робота і прийняття національного плану розвитку широкосмугового доступу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com