Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як заохотити інвестора?

Уряд розробив ряд заходів, спрямованих на зростання об’ємів інвестицій і підвищення ефективності їх використання. Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров 24 липня під час консультацій з провідними ученими-економістами.

“Ми розробили декілька важливих законопроектів, спрямованих на стимулювання припливу інвестицій, причому ефективних інвестицій. Ми готові піти на ряд радикальних заходів в частині надання податкових і інших стимулів для розвитку інвестиційних проектів», — сказав Микола Азаров.

Він додав, що в пакеті законопроектів, який розробив уряд, чітко визначені критерії, спрямовані на підвищення ефективності використання інвестиційних ресурсів, — в першу чергу, це створення високооплачуваних робочих місць.

Прем’єр відмітив, що для цього необхідно змінювати інвестиційну модель, яка десятиліттями використовувалася в Україні, оскільки вона не ефективна.

«Нам потрібний розвиток не на екстенсивній основі, як це у нас досі відбувається, — нам потрібний інтенсивний розвиток на основі інноваційних інфраструктурних проектів», — цитує прем’єр-міністра прес-служба Кабінету Міністрів. Микола Азаров розповів економістам, що на сьогодні в Україні більше 60% інвестиційних ресурсів — це власні засоби підприємств, а тому, за його словами, необхідно збільшувати частину притягнених ресурсів, зокрема, кредитових і інвестиційних.

Прем’єр-міністр від­мітив, що в урядовий пакет законопроектів входить проект закону «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки», який має своїй на меті створення нових робочих місць. Також напрацьовані зміни в Перехідні положення Податкового кодексу стосовно особливостей оподаткування суб’єктів господарської діяльності, що реалізовують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки.

«Багнет»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com