Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КРОК ДО ВИБОРУ ПРОФЕСІЇ

Традиційно, одинадцятий рік поспіль у Прикарпатському інституті імені Михайла Грушевського Міжрегіональної Академії управління персоналом пройшла ХІ Обласна шкільна олімпіада “Перспективи розвитку туризму та курортної сфери в Карпатському регіоні”, яка проводилась серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх середніх шкіл Львівської області та м. Львова. За ініціативою директора Прикарпатського інституту ім.М.Грушевського к. ф.-м. н., академіка МКА Артема Ахек’яна Олімпіада проводиться кожного року з метою залучення учнів середніх загальноосвітніх шкіл Львівської області до навчання у сфері туризму, рекреації та курортної справи.

Учасників ХI Олімпіади привітали, члени організаційного комітету: заступник начальника Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської облдержадміністрації Оксана Погорілко, заступник начальника Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Богдан Біляк та директор ПІ МАУП, професор - Артем Ахекян.

ХІ Обласна шкільна олімпіада “Перспективи розвитку туризму та курортної сфери в Карпатському регіоні” проходила в два етапи.

За результатами рейтингових оцінок на другий (очний) етап Олімпіади було запрошено близько 100 учасників, які набрали понад 10 балів за 12-ти бальною системою оцінювання для змагань в секціях “Туризм”, “Краєзнавство”, “Екологія в туризмі”, “Психологія в туризмі” та “Правове регулювання туристичної діяльності”.

Для проведення ХІ Олімпіади було оновлено склад членів комісій в секціях. Зокрема, секцію “Туризм” очолив Голова Львівської обласної спілки сільського зеленого туризму, старший науковий співробітник Національного університету ім. Ів. Франка, доцент ПІ МАУП - Юрій Зінько; в секції “Краєзнавство” над перевіркою тестових завдань працювали: доцент Національного лісотехнічного університету, к. е. н., доцент ПІ МАУП - Ярослава Дідик та доцент Ірина Кравчук; в секції “Екологія в туризмі” рейтингове оцінювання тестових завдань проводила ст. викладач Галина Ващенюк; в секції “Психологія в туризмі” рейтингове оцінювання тестових завдань проводила доцент Зоряна Петролюк; секцією “Правове регулювання туристичної діяльності”  керував заступник завідувача кафедри правознавства, професор МКА Юрій Сурмяк.

За загальним результатом двох етапів перше місце в секції “Туризм” зайняла учениця 9-го класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (с. Стар’ява, Старосамбірського р-ну Львівської обл.) - Панько Марія. В секції “Краєзнавство” перемогу здобула учениця 10-го класу Сопошинської середньої загальноосвітньої школи (СЗОШ) (Жовківський р-н) - Сорока Тетяна. З найкращим рейтинговим результатом в секції “Екологія в туризмі”, зайнявши перше призове місце, стала учениця 10-го класу НВК школи-ліцею “Софія” (м.Львів) - Благій Анна. З найкращим рейтинговим результатом в секції “Психологія в туризмі”, зайнявши перше призове місце, став учень 11-го класу Миколаївської ЗОШ № 1 (м. Миколаїв Львівської обл.) -  Федишин Остап. Перше місце в секції “Правове регулювання туристичної діяльності” зайняв учень 11-го класу інституту підприємництва та перспективних технологій (м.Львів) - Журіков Павло.

Всі учні справились із поставленими перед ними завданнями, показали хороші знання з історії краю (міста, села, селища), екологічних проблем, туристичної діяльності та правознавчих питань.

Висловлюємо особливу подяку вчителям учнів-призерів, які добре підготували своїх учнів до ХІ Обласної шкільної олімпіади, а також вчителям, вихованці яких надіслали декілька рефератів на кожну секцію.

Всі переможці ХІ Обласної олімпіади з туристичного напряму отримали грамоти підписані Головним управлінням освіти і науки, Головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської облдержадміністрації та Прикарпатським інститутом ім. Михайла Грушевського МАУП

Крім того, всім учасникам другого (очного) туру Олімпіади було встановлено пільги: учням 11-тих класів знижка в оплаті за перший семестр - 10%, учні 10-тих класів запрошені на навчання на підготовчі курси в ПІ МАУП із знижкою в оплаті - 10%.

Оргкомітет Олімпіади висловлює всім учасникам двох турів подяку та запрошує на подальше навчання до Прикарпатського інституту ім.М.Грушевського Міжрегіональної Академії управління персоналом.

Ю.Шульжик,
завідувач Бюро наукової роботи ПІ МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com