Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПЕРЕМОГЛИ ДОНЕЦЬКІ

Донеччина посіла 1 місце на Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів, як найактивніший учасник і переможець конкурсу, що проводиться наприкінці березня - на початку квітня кожного року Національним науково-дослідним інститутом українознавства та всесвітньої історії.  Команду з “краю териконів” було нагороджено призами та сертифікатом на поїздку до історико-культурного комплексу “Замок Радомисль”. У старовинному замку на Житомирщині знаходиться єдиний у світі музей української домашньої ікони, заснований відомим меценатом та громадським діячем Ольгою Богомолець.  Там на переможців очікує екскурсія замком, відвідини ландшафтного парку з червонокнижними рослинами та відпочинок біля водоспадів. Це буде перша екскурсія з Донбасу до цього знакового об’єкту, де у 1612 році знаходилася паперова фабрика Києво-Печерської лаври. Сертифікат було вручено від імені Інституту дерматології та косметології Ольги Богомолець, який вже багато років підтримує конкурс з українознавства.

Метою конкурсу є залучення учнівської молоді до пізнання України, українського світу. Тому поїздка до історико-культурного комплексу є чудовою нагодою поринути в історичне минуле нашого народу, де кожен  може збагатитися духовно, торкнутися глибин української культури, адже в “Замку Радомисль” зберігається унікальна колекція українських домашніх ікон з усіх куточків України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com