Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пасха — радість всьому світу!

Глибокоповажна профе­сорсько-викладацька корпорація, любі студенти, дорогі брати і сестри, Христос Воскрес!

Священна і радісна подія Воскресіння Христового урочисто й трепетно торкається буття віруючого серця. Завдячуючи славній перемозі Господа нашого Іісуса Христа над смертю, небо та земля відновлюються радістю, подякою, непереможною силою апостольського оптимізму, світлом надії та полум’яними вогнями любові до Творця та ближнього.

Православні християни, сповнені відчуття духовного оновлення, славослов’я та прославлення Пасхи Господньої, щиро вітають увесь світ традиційним могутнім вітанням: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!”

Воскресіння Христове — це найвеличніше свято християнської Церкви, осердя релігійного буття, духовно-богословське підґрунтя осмислення християнської місії у світі.

У світлий День Воскресіння нічна, урочиста, пасхальна служба насичує розум й серця віруючих людей солодощами істинного Богоспілкування, радістю перемоги над відчаєм та скорботою, силою пророчої мужності, апостольської відваги та християнською надією.

Молитовний гімн душі, богословський злет розуму, духовне плекання серця зростають із кожною хвилиною церковного піснеспіву: «Нехай воскресне Бог, і розсіються вороги Його, і повтікають від Лиця Його ненависники Його…  Христос Воскрес  із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував…. Цей день, що його створив Господь: радіймо і веселимося сьогодні».         

Торжествуючий простір Воскресіння Христового оновлює життя усього світу і суспільства. У той час, коли увесь наш народ відчуває на собі кайдани соціального, матеріального неблагополуччя, політичну облуду, зневіру, моральний песимізм та буттєвий відчай, саме ласка, милість, любов, турбота Творця, сила воскресіння Христового та Правда Божа лікують наші змучені серця. Лише з Божою допомогою, усвідомлюючи моральні та духовні пріоритети буття, можна подолати всеохоплюючу корупцію, зраду та цинізм, здолати нелегкий шлях побудови громадянського суспільства. Попри усі негаразди, катаклізми та глобальні кризи, які випали на долю нашого покоління, наш багатостраждальний та великий народ мусить увійти у простір справжньої модернізації, в річище соціального та політичного оновлення суспільного життя, у священні, очищуючи води соціального та морального зцілення.

Кожний християнин звертає увагу на те, що весь історичний розвиток людства будується на вірі, боротьбі ідей, духовному подвижництві, усвідомленні людської місії у світі, свого власного призначення, реалізації Богоданої свободи та покликання у реальних процесах співжиття.

Духовна злагода, наполеглива спільна праця професійного колективу нашої  Академії мають стати запорукою подальшого зростання, зміцнення християнської віри, рідної культури та історії. Наука, освіта, культура, мистецтво, багатогранна професійна діяльність людини одухотворені енергією Творця, духовними прагненнями, творчими натхненнями — це шлях справжнього воскресіння та  оновлення людства у XXI сторіччі.

Святкування Пасхи Христової дає нагоду християнину згадати у покаянні минуле гріховне рабство, впевнено подивитися у майбутнє і стати на шлях добротворення, духовної та соціальної розбудови власного буття, впевненості та Правди Божої. Церква завжди молиться, щоб Господь укріпив волю людини, просвітив її розум, відкрив вуста на прославлення та подяку, простягнув руки на виконання заповідей Божих та направив ноги християнина на шлях Благовіщення Євангельської радості.

Бажаємо усім людям доброї волі  радісного свята Воскресіння Христового, небесної та земної радості, процвітання, добробуту, любові й сонячного тепла — духовної весни у сяйві Живоносної Пасхи!

З любов’ю у Христі та найкращими побажаннями
прот. Діонісій Мартишин,
настоятель академічного храму на честь Собору Дванадцяти Апостолів
і духівництво кафедри православної культури та теології МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com