Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РЕАКТОРИ ЗНОВУ ГОРЯТЬ

Реактор на французькій АЕС «Пенлі» автоматично зупинено через пожежу. Він не функціонуватиме ще деякий час. «Реактор не буде запущено знову, поки не стане зрозуміло, що сталося», — сказав директор департаменту атомних станцій EDF Домінік Міньєр. Міньєр повідомив, що охолодження реактора другого енергоблока відбувалося всю ніч, і незабаром повинна відбутися його «холодна зупинка». На думку Міньєра, це дозволить фахівцям оцінити стан устаткування.

За міжнародною шкалою ядерних подій, що складається з семи рівнів, інциденту на АЕС «Пенлі» був присвоєний перший — мінімальний рівень — «аномальна ситуація, що виходить за межі допустимого при експлуатації».

АЕС «Пенлі» розташовано на узбережжі Ла-Маншу в десяти кілометрах від міста Дьєп. Атомна станція була введена в дію у 1990 році. 

У січні 2009 року уряд Франції оголосив, що на «Пенлі» буде додатково встановлено реактор третього покоління — EPR. Планується, що він почне функціонувати в 2017 році.

Дев’ятнадцять французьких АЕС виробляють до 79% електроенергії в країні, усього у Франції працює 56 реакторів.

ukranews.com
РІА Новости

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com