Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Російська рулетка не для нас?

Відповідаючи на запитання УНІАН, колишній президент Польщі О.Кваснєвський назвав дві можливі причини зволікання з ухваленням закону про декриміналізацію злочинів, за якими була засуджена Ю.Тимошенко, зазначивши, що обидва ці фактори шкодять іміджу України.

Екс-президент Польщі припустив, що український парламент не ухвалив зміни до Кримінального кодексу щодо статей, за якими засуджено екс-прем’єра, через сильний спротив частини людей із найближчого оточення Президента Віктора Януковича.

“Якщо Президент Янукович є настільки обмежений своїм найближчим оточенням, то це недобре, бо, на мою думку, ставка є дуже високою та стосується ключової справи, яку погано було б втратити», — сказав О.Квас­нєвський.

Він також не виключив, що українська влада хоче затягнути з вирішенням «справи Тимошенко» до запланованого на грудень саміту Україна-ЄС, сподіваючись на те, що Євросоюз все одно парафує угоду про асоціацію з Україною.

«Може, є переконання, що якщо витримати нервово ЄС, то насамкінець вони здадуться... Якщо українська влада думає, що можна в цій своєрідній «російській рулетці» дочекатися до самого кінця, то може виявитися, що це, однак, завершиться невдачею», — сказав О.Квас­нєвський.

Екс-президент Польщі також зазначив, що Євросоюз зараз має дуже багато інших важливих проблем, які йому потрібно вирішити, серед яких боргові труднощі деяких держав єврозони.

«Українські лідери повинні зрозуміти, що це дуже делікатний момент, це не той час, коли можна сказати, що усі живуть проблемами України та будуть зосереджуватися на тому, що з ними робити. Якщо виявиться, що ЄС продемонстрував силь­ніші нерви та не підписує угоду про асоціацію, то прошу мені повірити, що не знаю, коли можна буде повернутися до цієї теми», — сказав О.Кваснєвський.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com