Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Головні промислові шпигуни

Головна загроза в галузі промислового і економічного шпигунства для США виходить від Китаю і Росії. Про це говориться в доповіді Національного управління контррозвідки США (Office of the National Counterintelligence Executive), який був опублікований 3 листопада.

У документі, озаглавленому «Іноземні шпигуни, що викрадають економічні секрети США в кіберпросторі», промислове шпигунство називається однією з важливих загроз американської безпеки. Укладачі запевняють, що шпигунською діяльністю з метою викрадення важливої інформації у сфері промисловості і нових розробок ведуть розвідслужби, компанії і просто громадяни з десятків країн.

При цьому найактивніше промисловим і економічним шпигунством займається Китай. Відзначаються випадки хакреських атак, що почастішали, на сайти, проте встановити, хто саме за ними стоїть, контррозвідникам не вдається.

На другому місці слідує Росія, де, як стверджують укладачі доповіді, за шпигунство відповідають розвідувальні служби. Крім того, викрадають важливу інформацію і деякі країни з числа союзників США в Західній Європі, проте жодна з цих країн не називається безпосередньо.

Як відмічає NPR, обнародування доповіді Національного управління контррозвідки стало першим випадком пред’явлення на офіційному рівні звинувачень в шпигунстві на адресу яких-небудь держав. Досі американська влада уникала відкрито звинувачувати ті або інші країни в шпигунській діяльності, повідомляє lenta.ru.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com