Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Людей хвилює несправедливість

У реалізації реформ влади українське суспільство бачить розбіжність слова і діла, тому і бунтує. Таку думку висловив провідний експерт Центру Разумкова, колишній заступник міністра праці і соціальної політики України Павло Розенко.

За його словами, ніхто не заперечує необхідності ідеї реформування. «Реформи в Україні назріли і, в деякому розумінні, перезріли. Але особисто мене турбує якість цих реформ», — зазначив він.

Зокрема, експерт нагадав, що Пенсійна реформа пройшла під гаслом необхідності збалансувати бюджет Пенсійного фонду України і виконання вимоги МВФ. «Суспільство це не прийняло. Тому що ніхто не відповів на головне запитання, що хвилює людей: «Який результат дасть реформа для простого громадянина? Які будуть результати для кожного окремого українця»?, — пояснив він.

Крім того, за його словами, головний принцип реформ має бути в тому, щоб влада сама очолила процес реформ і почала реформування з себе. «Влада повинна була відмовитися від системи спецпенсій, від пільг для уряду, Президента, депутатів і чиновників різного рівня... А що бачить суспільство? Відбувається закупівля дорогих машин для органів влади, будуються вертолітні майданчики, ремонтуються дороги до дач вищих чиновників, упорядковуються мисливські угіддя для панських полювань тощо. Система спецпенсій не транформирована, залишилася такою, як є, система пільг спрямована лише на обмеження прав чорнобильців, афганців, інвалідів і інших верств населення. В той же час, про обмеження пільг чиновникам в урядових законопроектах не йдеться.. Суспільство бачить роз­біжність справ із словами», — підсумував він. 

 УБР

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com