Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дорогий наш...

Офіційні витрати на один день роботи президента В.Януковича складають 229 тис. доларів, стільки ж, скільки за місяць отримують 675 українців з середньою зарплатою. У хазяїна Білого дому цей показник складає 4 242 тис. доларів, що дорівнює 1275 середнім зарплатам, а у хазяїна Кремля 706 тис. доларів, що відповідає 977 зарплатам середнього росіянина.

 У перерахунку на середні зарплати президент Франції Саркозі виявився в чотири рази «легшим» для економіки своєї країни, ніж український президент. Схожа картина і в Польщі — лідер держави Коморовський в півтора рази «дешевше» за президента України в абсолютному вираженні, тоді як ВВП його країни в три рази більше. У перерахунку ж на середні зарплати Коморовский виявляється в п’ять разів «легшим» за Януковича. Дивними здаються витрати на Ангелу Меркель, федерального канцлера Німеччини, і Тарью Халонен, президента Фінляндії. Один день їх роботи дорівнює середнім зарплатам 51 і 22 співгромадян відповідно.

Економічність європейських лідерів пояснюється тим, що в структурі витрат більшості глав держав близько половини складає заробітна плата співробітників президентського офісу, близько 20% йде на візити і ще стільки ж — на поточні витрати. В Україні ж майже 50% витрат йдуть на забезпечення одного лише лідера держави. У цю цифру входять вартість літака і вертольота, що орендуються для нього, ціна будівництва вертолітних майданчиків і реконструкції резиденцій.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com