Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Народ намагався увірватися в РАДУ

20 вересня під стінами Верховної Ради пройшов мітинг проти ліквідації пільг 16 категоріям українських громадян, у якому взяли участь кілька тисяч пікетувальників, у тому числі воїни-інтернаціоналісти, що воювали в Афганістані, і учасники ліквідації аварії на Чорнобильської АЕС.

Через кілька годин мітингувальники знесли огорожу й підійшли впритул до будівлі парламенту, кілька з них потрапили в середину. Пізніше штурм припинився. Перед будівлею ВР виставлено щільні ряди міліції в обладунках.

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов спробував виступити перед тисячами «афганців» і «чорнобильців», які 20 вересня намагалися проникнути в  будівлю Верховної Ради. Зокрема, у той час, як депутат намагався вийти на трибуну, низка мітингувальників почали штовхати його і плювати в його бік. Єфремов пообіцяв, що законопроект, який стосується скасування соціальних пільг для учасників бойових дій та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, буде на якийсь час відкладено. Однак, мітингувальники почали кричати, що його треба не відкладати, а не приймати взагалі.

«У результаті, — сказав Єфремов, — було прийнято рішення відтермінувати прийняття закону в цілому до узгодження його тексту з громадськими організаціями, які захищають права воїнів-афганців, чорнобильців та інших категорій громадян».

 

***

Ветерани-афганці штурмували у вівторок Верховну Раду, протестуючи проти обмеження урядом їх пільг. Депутати-регіонали пообіцяли афганцям не розглядати поки цей законопроект уряду.  Учасники мітингу під Верховною Радою звинувачують “Беркут” у застосуванні проти них слізогінного газу.

Про це вони заявили в коментарі журналісту “Української правди”.

Також вони поскаржились, що “Беркут” бив їх ногами. “Жінок били, полковника, якому 60-70 років”, - заявили учасники мітингу.

 

***

Столичні правоохоронці встановили особу, що закликала учасників акції в стін Верховної Ради до більш активних дій.

Проводиться дослідча перевірка, повідомляє Інтерфакс із посиланням на відділ зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Києві.

“Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група. Встановлено особу, яка закликала учасників акції до активних дій”, - говориться в повідомленні.

“Цей факт задокументований. Розпочато дослідчу перевірку. За її результатами буде прийняте процесуальне рішення згідно із діючим законодавством”, - сказано в документі.

У міліції відзначили, що при спробі мітингувальників прорватися до будівлі парламенту була частково пошкоджена огорожа перед площею й вибиті шибки у дверях.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com