Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЕЗ ТИМОШЕНКО ВИБОРИ НЕ ВИЗНАЮТЬ?

Президент Європейської Народної партії Віль­фред Мартенс вважає, що Ю.Тимошенко повинна брати участь у виборах 2012 року. За його словами, ЄС і особливо ЄНП будуть дуже уважно стежити за тим, як розробляється нове виборче законодавство України.

“Звичайно, як у будь-якій демократичній країні, опозиція повинна брати участь у виборах. Для вашої країни це означає, що Тимошенко як основний лідер опозиції має брати участь у виборах 2012 року як кандидат», — заявив Мартенс у у виступі «Європейські цінності для України» 14 жовтня.

 Він вважає, що суд над Тимошенко є політично вмотивованим актом утисків, які неприпустимі в європейській демократії.

“Тимошенко є довіреним другом, її партія є важливим членом нашої політичної родини, але тут мова йде про щось значно більше, ніж суд над однією людиною», — зазначив президент ЄНП.

За його словами, ЄС і особливо ЄНП будуть дуже уважно стежити за тим, як розробляється нове виборче законодавство України. Він наголосив, що якщо Україна хоче продовжувати рухатися європейським шляхом, то це законодавство має поважати базові правила плюралізму, а також вільних, чесних і демократичних виборів.

“Маніпулювання виборчим законодавством в інтересах однієї партії — це те саме, що і маніпулювання самими результатами виборів», — зазначив лідер ЄНП.

Також він зазначив, що сьогодні Україна ризикує відкотитися назад у своєму розвитку як демократична країна і відкрите суспільство.

Політик нагадав, що зараз Україна і ЄС ведуть переговори щодо укладення Угоди про асоціацію. «У цей момент марно було б говорити про конкретне членство і перспективи членства України в ЄС, але було б дурницею відкладати членство назавжди», — заявив він.

Президент Європейської народної партії Вілфред Мартенс повідомив, що під час своєї зустрічі з президентом Віктором Януковичем, яка тривала дві години, говорив про про арешт Юлії Тимошенко. Європейський політик ще раз уточнив, що рішення про угоду про асоціацію з ЄС залежить від рішення суду щодо Тимошенко.

Тим часом, Янукович запевнив президента Європейської народної партії (ЄНП) Мартенса в тому, що зближення України з Європейським Союзом є спільним інтересом.

Нагадаємо, що президент Європейської Народної Партії Вільфред Мартенс приїхав в Україну на запрошення Представництва Фонду Конрада Аденауера і планує пробути тут до 16 вересня.

Мартенс направив запит до Печерського районного суду з проханням про відвідування лідера партії «Батьківщина», колишнього премьер-міністра України Юлії Тимошенко в слідчому ізоляторі. Але суддя Родіон Кірєєв відмовив президенту ЄНП Вільфреду Мартенсу у побаченні з Юлією Тимошенко в СІЗО.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com