Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НОВІ МЕТОДИ

17 вересня в центрі Донецька міліція і невідомі люди в штатському затримували учасників акції, яку проводила організація «Патріот України» спільно з фанатами футбольних клубів. Про це повідомив керівник Київського осередку організації Євген Комісар.

Близько 50 активістів «Патріота України» фанатів ФК «Шахтар» і ФК «Металург» почали хід від перехрестя вул. Артема і проспекту Миру у бік центру міста. Вони вигукували гасла «Свободу патріотам»! і «Революція”!.

«Метою акції було привернути увагу громадськості до репресій проти нашої організації», — повідомив Комісар. Зокрема, до справи «васильківських терори­стів». Після того, як учасники акції пройшли близько 500 метрів, назустріч їм вийшли співробітники міліції, які заявили, що ця політична акція «не була заявлена».

«Ми пояснювали, що ми повідомляли міськраду кілька днів тому про цю акцію і що у нас немає прапорів і немає політичних гасел... Домовилися із співробітниками міліції, що ми прибираємо банер і акцію проводити не будемо. Коли ми починали розходитися, хтось подзвонив співробітникові міліції, який там головний був. Вони відразу ж побігли за нами і просто ні з того ні з сього почали валити на землю і затримувати», — розповів Комісар.

За його словами, відразу затримали 4-х чоловік. Оскільки багато учасників акції розійшлися, то їх почали затримувати по усьому центру міста люди в штатському.  Він відмічає, що на машинах не було ніяких розпізнавальних знаків, по яких можна було б судити про їх належність до правоохоронних органів. Також люди, які затримували активістів, не представлялися, тому багато учасників акції намагалися від них сховатися. «Мене намагалися затримати 3 рази», — говорить Комісар.

Всього затримали близько 10 чоловік. Їх декілька годин протримали у Ворошиловському Рввс і від­пустили.

У прес-службі ГУМВД України в Донецькій області повідомили, що органи місцевої влади про проведення цієї акції не були проінформовані. Тому співробітники міліції, що виїхали на місце, зупинили мітингуючих і запропонували пройти до Ворошиловського РВ для розгляду.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com