Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рекорди не рятують

За прогнозами продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), виробництво зернових у світі в нинішньому році виросте на 3,5% і складе рекордні 2,315 млрд тонн. Збільшення станеться завдяки зростанню урожаїв і площі посівів.

Reutersповідомляє, що FAOне сподівається на зниження цін на злакових, оскільки виробництво, швидше за все, не зможе задовольняти потреби швидко зростаючого населення планети. Аналітики повідомляють про 91% зростанні цін на пшеницю за рік за станом на 18 травня 2011 року. Учасники ринку припускають, що темпи зростання декілька сповільняться після відміни в РФ ембарго на експорт зерна.

Проте, незначні запаси злакових можуть знову призвести до збільшення вартості. Фахівці FAO укладають, що зниження цін на зерно не варто чекати ні в поточному році, ні в наступному.

У травні, за інформацією Bloomberg, ціни на продукти були близькі до рекордних, в основному через подорожчання молочних продуктів і м’яса.

За прогнозами FAO, у найближчі 20 років продовольство подорожчає більш ніж в два рази.

Високі ціни на продукти харчування стали однією з причин народних хвилювань в країнах арабського світу. У Єгипті і Тунісі сталися державні перевороти. Демонстранти протестували також проти низького рівня життя і соціальної нерівності.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com