Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Європа готова фінансувати ідею суспільного мовлення в Україні

Європейський Союз готовий надати Україні фінансову допомогу в розмірі 1 мільйона євро на розробку закону про громадське мовлення.

Про це повідомив прес-аташе представництва Єв­ропейського Союзу Давид Стулік під час телемарафону «Повний доступ» в ефірі ТВі.

«Європейський Союз готовий надати допомогу. І не тільки порадою, а й фінансову. Наші експерти, наприклад, допомагали писати цей закон (про доступ до публічної інформації). Зараз у нас є ще один проект — практично 1 мільйон євро на розробку закону про громадське мовлення», — уточнив він.

За його словами, частина цих коштів буде спрямована на навчання українських експертів за кордоном.

Він також відзначив погіршення ситуації зі свободою слова в Україні за останній рік.

«За останній рік Європейський Союз звертав увагу на те, що ситуація зі свободою слова, свободою ЗМІ, свободою журналістів погіршується», — сказав Сту­лік.

На його думку, ситуація в українській журналістиці відображає проблеми суспільства в цілому.

«У нас в Чехії був комуністичний режим 40 років, а у вас більше, і це має вплив на культуру людей, культуру громадян. І журналістика не відірвана від розвитку суспільства. Це проблема всього посткомуністичного суспільства», — сказав Стулік.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com