Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тиск «братньої» руки

Пропозиції Росії про входження України до Митного союзу або об’єднання українського «Нафтогазу» з російським «Газпромом» як єдиний шлях отримання дешевшого газу — це тиск на Україну. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов. Він також заявив, що дуже незадоволений позицією російської сторони в переговорах прем’єр-міністрів: “Безумовно, я вважаю ці пропозиції тиском на Україну, і я вважаю неприпустимим такий формат переговорів». При цьому депутат зазначив, що після переговорів між російським і українським прем’єрами він змінив свою позицію щодо Митного союзу, який Україні нав’язує Росія: “До переговорів у такому форматі я особисто був прибічником Митного союзу, тому що я розумію, що з економічної точки зору, ми отримували від Митного союзу значно більше, аніж від іншої пропозиції. Але після того, як я побачив, які жорсткі умови висуваються Україні в ситуації переговорів щодо рівня цін на газ, у мене з’явилися сумніви, що це не потрібно робити».

На думку директора Центру політичних досліджень «Пента» Володимира Фесенка, результати переговорів прем’єр-міністрів України і Росії Миколи Азарова і Володимира Путіна свідчать про етап охолодження у відносинах двох країн.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com