Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Виявили джерело кишкової інфекції

Експерти виявили джерело небезпечної кишкової інфекції ЕГЕК в одному з господарств в нижнєсаксонському Біненбютелі (округ Ульцен), що спеціалізується на овочівництві. Під підозрою виявилися 18 сумішей паростків різних рослин, у тому числі бобів, гороху, сочевиці, бобів мунг, брокколі, часнику, редиски і редьки, які використовують для приготування салатів.

Через посередників або безпосередньо вони поставлялися в низку готелів і ресторанів Нижньої Саксонії, Любека (федеральна земля Шлезвіг-Гольштейн), Бохума (Північний Рейн-Вестфалія), повідомив нижнєсаксонський міністр сільського господарства Герт Ліндеман. Земельна влада в Ганновері застерігає населення від споживання паростків рослин.

Ферма в Біненбютелі закрита, проте компетентні органи не виключають, що могли бути і інші джерела інфекції. Результати аналізів мають бути готові найближчими днями.

За останніми даними від гемолітико-уремічного синдрому (ГУС), викликаного бактерією ЕГЕК (Escherichia coli), в Німеччині померла 21 людина, ще одна жінка померла в Швеції. Про це повідомив директор Інституту імені Роберта Коха Райнхард Бургер. За його словами, по всій країні зареєстровано 1526 випадків захворювання ЕГЕК, у 627 пацієнтів діагностований ГУС, багато хто з них знаходиться у важкому стані. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про більш ніж 100 випадках захворювання за межами Німеччини. Усі хворі нещодавно побували у ФРН.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com