Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У Європі запущено перший потяг на сонячній енергії

У Європі запущено перший потяг на сонячній енергії. Як повідомляє Agence France — Presse, перший «зелений» потяг ходить маршрутом Париж — Амстердам.

Електрика для потягу генерується сонячними батареями, розташованими на 3,6-кілометровому тунелі навколо залізничних колій на півночі Бельгії. 16 тисяч батарей, загальною площею 50 тисяч квадратних метрів, виробляють 3,3 тисячі мегават-годин, що відповідає річному споживанню електрики тисячі домашніх господарств. Вартість проекту склала 15,6 мільйона євро.

Виробництво електрики на місці дозволяє заощадити на доставці енергії і уникнути втрат при її транспортуванні, зазначає керівник компанії Enfinity Стівен де Толенер. Компанія сподівається в майбутньому побудувати аналогічні проекти в США і інших країнах.

Компанія Enfinity була заснована в Бельгії в 2005 році. Вона займається розробкою і впровадженням проектів по використанню поновлюваних джерел енергії — вітряній і сонячній енергії — в Європі, США, Азії і ПАР.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com