Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дайте молоді дешеве житло

Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» планує, що до 2017 року у рамках програми «Доступне житло» при держпідтримці 265 тис. сімей будуть забезпечені житлом, при цьому буде побудовано близько 17 млн кв. м житла.

Про це повідомив глава правління Держфонду Леонід Рисухін.

За його словами, зокрема, в 2011 році заздалегідь Фонду виділено 100 млн грн, що дасть можливість забезпечити житлом до 1 тис. сімей. При цьому 60 млн грн виділено і держбюджету, 44 млн грн — з місцевих бюджетів. Крім того, 31 млн грн передбачається направити на збільшення статутного капіталу Держфонду, і ці засоби також будуть спрямовані на кредитування доступного житла.

«Під час засідання уряди було озвучено, що при успішному освоєнні цих засобів, сума фінансування буде збільшена до 353 млн грн, що дозволить забезпечити понад 3 тис. сімей за цією програмою», — відмітив Л.Рисухін.

Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (купівлі) доступного житла на 2010-2017 рр. стартувала у вересні 2010 року. В 2010 році держпідтримку на купівлю житла отримали 590 сімей.

Фонд використовує держзасоби для надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво житла молодим сім’ям і самотнім молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, а також для залучення додаткових позабюджетних ресурсів для фінансування Державної програми забезпечення молодим житлом на 2002-2012 рр., затвердженою урядом 29 липня 2002 року.

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com