Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Збудують термінал

Український бізнесмен Дмитро Фірташ планує побудувати в Херсонській області термінал для перевалки хімічних вантажів.

Таким чином, хімічні підприємства, що належать Фірташу, зможуть отримати вихід через Дніпро в Чорне море. Про це заявив голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк, повідомляє агентство «ЛІГАБізнесІнформ».

“Він взяв на себе всю хімічну переробку і її треба транспортувати, ми для цього сьогодні надамо місце під окремий порт. Це не означає, що в Херсоні. Думаю, в стороні селища Станіслав Білозерського району. Спеціалісти (компанії Фірташа) приїдуть і визначать де місце прийнятне для їхньої фірми», — повідомив Кістяк.

Водночас, губернатор зазначив, що ідеться тільки про транспортування хіміч­них вантажів, і жодних екологічно шкідливих хімічних виробництв в регіоні він не допустить, навіть дуже привабливих за економічними перспективами.

“Ми з усіх сторін на транзитних дорогах поставили знаки: «Херсонщина — екологічно чистий регіон!». Для нас екологія найважливіше», — підкреслив Костяк.

Як відомо, Херсонський морський торговельний порт має потужності для перевалки хімічних вантажів.

У порту переробляються генеральні, навалочні та насипні вантажі.

Понад 40% вантажів, які переробляються в порту, — мінеральні добрива та хімічні вантажі навалом та пакетовані, і близько 40% — хлібні вантажі.

Проектна продуктивність порту — 5 млн. тонн на рік.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com