Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Комп'ютерні стрілялки виховують терористів

Як пише відоме видання Daily Mail, під час проходження комп'ютерних стрілялок користувачі цілком можуть навчитися володіти реальною зброєю, причому на досить пристойному рівні. Наприклад, Брейвік зізнався журналістам, що перед тим як зробити масові вбивства на острові Утойя, він тренувався в грі Call of Duty.

Тепер же фахівці висловлюють великі побоювання з приводу того, що деякі терористичні організації, на кшталт «Аль-Каїди» вирішать скористатися комп'ютерними іграми в тих же цілях.

Були проведені експерименти, учасники якого спочатку вчилися «стріляти» зі зброї під час комп'ютерної гри-шутер, а потім повинні були вже вистрілити зі справжньої зброї в манекена. Виявилося, що ті, хто постійно розважається іграми зі стріляниною на комп'ютері, потрапляли в голову манекена на 99 відсотків частіше, ніж, ті люди, хто не захоплюється стрілялками. При цьому якщо учасники експерименту потім тренувалися в комп'ютерних іграх, починали на 33 відсотка частіше потрапляти в інші частини тіла.

Таким чином, вчені зробили висновок, що комп'ютерні ігри значно підвищують влучність і набивають руку. Один з авторів дослідження Бред Бушмен, який також викладає курс психології та комунікацій в університеті в Огайо, повідомив, що подібні комп'ютерні тренажери вже давно використовуються в армії і поліції для навчання фахівців.

Тому можна зробити висновок, що звичайна середньостатистична людина, що захоплюється кривавими комп'ютерними стрілялками з максимально наближеними людиноподібними мішенями, цілком може з їх допомогою навчитися, досить влучно стріляти.

Поки ще неможливо сказати - добре це чи погано, проте свої навички геймери потім цілком зможуть застосувати у поводженні з реальною зброєю. Тому Бушмен настійно рекомендує психологів, викладачів і політиків замислитися над отриманими в ході експерименту результатами. Виходячи з цього, навряд чи можна назвати комп'ютерні стрілялки тільки нешкідливим розвагою у вигаданому світі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com