Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наукова конференція в Білій Церкві

Світовий досвід розвитку педагогічної теорії і практики переконливо свідчать, що кожен народ, який хоче зробити свою державу могутньою у конкурентній боротьбі планетарного масштабу, мусить мати розвинену систему виховання й освіти.

На сучасному етапі розвитку суспільства постає вимога щодо змістовного оновлення національної системи освіти і вищої школи зокрема.

Цими проблемами переймається керівництво, науково-педагогічний склад Білоцерківської філії МАУП. У цьому навчальному закладі за підтримки Академії, органів освіти і науки місцевої влади відбувається пошук нових форм підготовки студентів, проводяться експериментальні дослідження, спрямовані на удосконалення сучасних технологій навчання.

З метою впровадження нових підходів у методи управління закладом освіти, підвищення педагогічної діяльності науково-педагогічного складу тут регулярно проводяться науково-методичні конференції, семінари, навчально-методичні збори, міжкафедральні методичні наради, інструкторсько-методичні, показові заняття, тощо.

21 січня цього року відбулась науково-методична конференція «Перспективи розвитку вищої освіти України в умовах цивілізаційних змін», яку підготували та провели Білоцерківська філія МАУП і управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

В роботі конференції взяли участь начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, заслужений працівник освіти України, академік УАН, кандидат педагогічних наук, доцент, директор Білоцерківської філії МАУП Володимир Руденко, доктор економічних наук, професор, ректор Білоцерківського інституту економіки та управління СМУРоЛ «Україна» Петро Юхименко, доктор філософії в галузі права, директор Білоцерківської філії Університету сучасних знань Станіслав Силецький, заслужений працівник освіти України, директор Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну Алла Степура, завідувач сектору вищої освіти управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Ганна Горлова, а також директори, представники всіх навчальних закладів, які працюють у м.Біла Церква.

На конференції розглядались найважливіші проблеми розвитку вищої освіти в місті і в кожному вищому навчальному закладі зокрема, шляхи їх подолання в умовах ринкових відносин, а також основні вимоги до організації навчального процесу. У своїй доповіді директор Білоцерківської філії МАУП Володимир Руденко наголосив: «Глибока теоретична підготовка, чітка практична спрямованість, максимальне врахування індивідуальних інтересів студентів, високий рівень адаптації до потреб бізнесу, інтенсивність навчання — основні вимоги до навчального процесу у Білоцерківській філії МАУП на сучасному етапі її діяльності».

Учасники конференції дійшли висновку, що першочерговим завданням навчального процесу у вищих навчальних закладах міста є подальше вдосконалення якості підготовки фахівців, організаційно-методичного забезпечення навчального процесу, підвищення фахового рівня викладачів, посилення вимог і контролю за навчанням студентів, впровадження гнучкості і мобільності процесу навчання, покращення навчально-матеріальної бази закладів освіти.

Степан Данилюк

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com