Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Краса і здоров’я — різні речі

Мати великі сідниці — корисно для здоров’я, стверджують науковці! Власниці огрядних сідниць мають менше проблем із поганим холестерином та рідше хворіють на діабет.

Доброю новиною для тих, хто має «грушоподібну» фігуру, є й те, що жир виконує функцію «буферу», поглинаючи трансжирні кислоти, що містяться у багатьох оброблених продуктах та можуть мати шкідливий вплив на вну­трішні органи, наприклад, печінку.

Жирові відкладення у районі сідниць також підвищують рівень гормонів, що регулюють апетит та вагу. Врешті решт, жиру з цієї частини тіла легше позбутися, аніж, наприклад, з живота.

Жирові ж відкладення на животі призводять до накопичення речовин, що називаються «запальними цитокінами» й пов’язані з ожирінням, серцевими хворобами та діабетом.

«Жир, що знаходиться на животі, не є інертним, він є метаболічно активним, як велика залоза, та виробляє небезпечні токсичні речовини», — застерігає представник Національного форуму ожиріння Девід Хеслем. 

Вчені з Університету Саусхемптона виявили несподіваний зв’язок між раком грудей та шириною стегон. Надлишок естрогену, що зазвичай спостерігається у власниць широких стегон, інколи здатен збільшити ризик цього захворювання.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого у Американському журналі людської біології, у групі ризику опиняються й діти матерів із широкими стегнами. Ще під час формування тканин грудей ембріона на нього впливає естроген, що циркулює у крові матері.

Великі груди також приносять чимало клопоту своїм власницям. Через свою важкість вони здатні спричиняти біль у спині, або ж навіть викривлення хребта. Більше того, віденські вчені стверджують, що маленькі груди є на 24% чутливішими, оскільки нерв, що передає відчуття від сосків, у них є більш напруженим.

Короткі пальці ніг — це також перевага. Їхні власники докладають менше зусиль під час ходи, а також рідше зустрічаються із захворюваннями сухожиль.

Великі ж вуха насправді краще чують.

«Ви можете це побачити, коли люди прикладають долоні позаду вух, аби краще чути. Тож, це правда, що більше вухо, то більше звуку потрапить до вушного каналу», — каже голова відділу біомедичних досліджень Британського національного інституту глухоти Ральф Хольм.

Короткі ноги, з одного боку, вчені пов’язують з високим рівнем захворювань печінки та серця, а також діабету. Проте вони, як правило, мають товстіші кістки, отже, власникам коротких ніг менше загрожують остеопороз та переломи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com