Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОСМІЧНИЙ ГОТЕЛЬ

Іспанська архітектурна компанія Galactic Suite повідомила, що вісім тижнів передпольотної підготовки і три дні відпочинку на орбіті обійдуться охочим в 3 млн євро.

Гості готелю Galactic Suite Space Resort зможуть бачити схід сонця 15 разів на добу і обертатися навколо Землі кожні 80 хвилин.

Костюм мешканців буде забезпечений липучками, так що при бажанні можна переміщатися по кімнаті, наче невагомості немає, з тією лише різницею, що підлога і стеля будуть рівнозначними.

Голова Galactic Suite Хав’єр Кларамунт, колишній космічний інженер, вважає, що за його проектом майбутнє: «Років через п’ятнадцять вас вже не буде дивувати думка про те, що ваші діти можуть вирушити на вихідні у космос». 

У світі помітні ознаки становлення повноцінної космоіндустрії: у штаті Нью-Мексико (США) будується перший комерційний космопорт Spaceport America, а компанія британського мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic майже створила орбітальний літак, здатний на короткий час залишати атмосферу (ціна квитка — 200 тисяч дол.). 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com