Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАГОРОДИ ВРУЧЕНО, КОНКУРС ТРИВАЄ

Нещодавно в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка пройшли урочистості з нагоди завершення Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс проходив за ініціативи Міністерства освіти і науки України та Ліги українських меценатів. Урочистості з нагоди завершення Х Міжнародного конкурсу відбулись за підтримки Міністерства культури і туризму України, Міністерства закордонних справ України та Міністерства оборони України. За роки проведення конкурс став одним з наймасштабніших інтелектуальних змагань учнівської та студентської молоді в Україні. В конкурсі взяли участь учні та студенти різних країн і національностей, які володіють українською мовою.

Церемонію святкування урочистим молебнем відкрив Патріарх Філарет. У нагородженні переможців конкурсу взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України, Міністерства культури і туризму України, видатні діячі культури та мистецтва, українські меценати.

Переможцями X Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів стали 27 осіб (9 школярів вибороли І місце, 9 — II та 9 — III місце), які представили 16 регіонів України. А саме: по 3 учні з Миколаївської, Херсонської областей та м. Києва; по 2 учні — з Житомирської, Київської й Чернівецької областей; по 1 учню — з Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Львівської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

Нагороди за перемогу у конкурсі учням 3-11 класів вручив директор Департаменту загальної середньої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько. Він висловив подяку учасникам та переможцям конкурсу й наголосив на тому, що саме під час виконання конкурсних завдань учні демонструють свої знання, а педагоги бачать реальні результати своєї роботи. Почесними нагородами та цінними подарунками Міністерства освіти і науки України та Ліги українських меценатів відзначено й учителів, які підготували переможців конкурсу.

Захоплення церемонією висловив поет, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Петро Перебийніс. Він зауважив, що таке патріотичне дійство було б неможливе без щирих почуттів любові до рідної мови, рідного слова.

Студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, учнів професійно-технічних навчальних закладів, які перемогли у конкурсі, нагороджував заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Казимір Левківський. Він зазначив, що у першому етапі конкурсу взяли участь близько 5 мільйонів учнів і студентів, це практично кожна друга дитина, що навчається: «Цей конкурс є могутнім чинником розвитку духовної культури особистості». Вручаючи нагороди, К.М. Левківський побажав учасникам творчого натхнення і подальших наукових перемог, а також запевнив, що Міністерство освіти і науки України завжди підтримуватиме всі конкурси, які виховують шанобливе ставлення до рідної мови, культури та Батьківщини.

Від Міністерства оборони України прозвучали слова подяки та вручено нагороди ліцеїстам і курсантам-переможцям конкурсу. Дипломи й подарунки вручали директор Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України Ілля Тищенко та Наталія Осьмак, фундатор премій, донька першого президента Української Головної Визвольної Ради Кирила Осьмака.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com