Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯК ВРЯТУВАТИСЯ ВІД СПЕКИ ВЛІТКУ

Літо все ближче, а значить все ближче і його постійна супутниця — нестерпна спека, яка ослабляє організм, не дає заснути, не говорячи вже про підвищений ризик теплового і сонячного удару. Наступні ради допоможуть врятуватися від жари.

1. У сонячні жаркі дні краще всього носити в цілях забезпечення власного комфорту світлі легкі і вільні наряди. Не перешкодить при виході на вулицю, брати з собою сонцезахисні окуляри і літній головний убір.

2. Додаткову порцію свіжості отримати можна просто помивши руки і умивши прохолодною водою особу і шию.

3. Якщо на роботі задушливо і жарко, не завадить завжди тримати при собі вологу серветку. Вона здатна освіжити тіло і лице. А її приємний запах підвищить настрій.

4. Увечері перед сном у спекотну погоду треба прийняти прохолодний душ. Заснути буде легше. Можна прийняти і ванну, скориставшись розслабляючим кремом або гелем для ванни. Нервову систему заспокоїть ромашковий чай. Ковдрою користуватися не варто. Досить накритися легким простирадлом. При дуже сильній жарі це простирадло можна зробити вологим, опустивши його в холодну воду і віджавши.

5. Не варто у спеку довго перебувати на відкритому сонці. Особливо небезпечним вважається сонце з 11:00 до 17:00 годин. Треба прагнути якомога рідше користуватися громадським транспортом. Краще поїхати на метро або пройтися пішки по затінених місцях.

6. При появі головного болю, млявості, запаморочення, підвищеного серцебиття можна припустити, що має місце тепловой удар. В цьому випадку треба постаратися сховатися від сонця і викликати лікаря.

7. До теплового і сонячного ударів понад усе бувають схильні ті люди, у яких є серцево-судинні недуги, а також вагітні пані, маленькі діти і жінки, що годують дітей грудьми.

До групи ризику також зараховують жінок, що приймають гормональні препарати і деякі ліки (вітаміни E і A, трентал, антибіотики). Цій категорії людей особливо не рекомендується часто бувати на активному сонці.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com