Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вибір зручного одягу для дітей

Маленькі діти ростуть швидко, і проблема правильного підбору одягу для батьків актуальна незалежно від того, який сезон - рання весна, спекотне літо або морозна зима. Гучне ім'я бренду, яскраві колірні рішення, принти і модний покрій дитячого одягу часто провокують батьків на її покупку. Щоб потім не було розчарувань від непотрібності придбання або низької якості купленої одягу, варто прислухатися до порад експертів.

Для малюків основним одяганням є комбінезони - теплі або легкі, боді з довгими або коротким рукавом, кофтинки та повзунки. Дітям постарше батьки купують костюмчики (зимові або літні), колготки, водолазки. Вибираючи ту чи іншу модель, необхідно пам'ятати, що в ній повинно бути зручно дитині, вона повинна бути гипоаллергенна і практична. Основним критеріям вибору служить безпеку, і тільки потім вже зовнішній вигляд і бренд.

Зручний одяг для дитини повинна являти собою мікс з якісних матеріалів, зручного крою, функціональності і стилю. Купуючи ту чи іншу модель, слід звертати увагу на шви, фурнітуру, гудзики, заклепки. Колірні рішення і стиль повинен відповідати підлозі дитини.

Критерії оцінки якісною, зручною і красивою одягу включають фірму-виробника, матеріал, колір і крій, різні принти і аплікації. Якщо ви вдягаєте дитину, слідуючи модним тенденціям, то в деякій мірі сприяєте розвитку у нього власного смаку. Також не варто забувати, що приємна на дотик і зручна річ сприяє гарному настрою.

Бавовна - кращий матеріал для новонародженого, він дихає, не аллергічен, легко прається. Трикотажні кофтинки та боді легкі, але швидко зношуються.

Не варто лякатися одягу з синтетичних матеріалів. Фліс, акрил і віскоза не токсичні і прості у догляді.

Гідним варіантом за ціною і якістю буде поєднання натуральної бавовни або вовни з акрилом, еластаном, поліестером.

Процентне співвідношення краще вибирати за принципом, більше бавовни, менше синтетики.

Як наповнювачі для зимового одягу гарні холлофайбер, холлофіл і термофена.

Так само, як у дорослого, у дітей різна комплекція, фізичні особливості - це теж варто брати до уваги.

Прищеплювати смак треба з раннього віку, не надягати речі не за розміром, балахони і розтягнуті кофти.

Вибирайте зручний одяг, стильні і красиві, яскравих кольорів, модного покрою. Зображення тварин і рослин для малюків стануть розвиваючим моментом. Адже слоник або мишка на кофтині швидко увійдуть до його лексикон. Головне для аплікації - гарна якість, чіткість. При пранні або прасуванні малюнок не повинен деформуватися та потьмяніти.

Враження від красивого та стильного одягу може зіпсувати відсутність функціональності - незручні заклепки, які туго розстібаються, заїдає блискавка. При покупці необхідно перевірити всю фурнітуру, легкість застібання, відсутність дефектів.

Такі приємні дрібниці, як кишені і каптур, створюють комфорт, а їх відсутність зараховує річ до розряду непрактичних.

Сьогодні вибрати доступний та зручний одяг дитині не так складно. Гідні українські та європейські виробники пропонують модні варіанти на всі випадки життя. Керуватися варто здоровим глуздом і критеріями безпеки і комфорту. При цьому не економте, а одягайте малюка із задоволенням, сприяючи розвитку смаку і власного стилю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com