Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВІДВІДИНИ ХВОРОГО

В НАТО вважають внутрішньою справою України і поважають рішення керівництва держави стосовно набуття позаблокового статусу. Про це заявив заступник генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Іржі Шедіві під час зустрічі з журналістами у Києві.

За його словами, виконання річної програми підготовки до вступу в НАТО без подальшого наміру набуття членства в альянсі є «безпрецедентною» ситуацією. «Цей досвід є безпрецедентним, щоб працювати в рамках річної національної програми, але не прагнути інтегруватися в альянс», — зазначив він. Заступник генсека НАТО також підкреслив, що програма є національним документом, який розробляється і виконується самою країною, а НАТО лише надає допомогу в імплементації цієї програми. Шедіві також погодився, що в умовах зміни зовнішньополітичного курсу керівництво України вважає за доцільне переглянути наявну нормативно-правову базу, зокрема у питаннях співробітництва з НАТО.

Він зазначив, що після того, як ці питання будуть опрацьовані, українська сторона може оприлюднити свої ініціативи щодо корегування подальшої співпраці з альянсом, і спільними зусиллями це буде уточнено в залежності від зовнішньополітичного курсу керівництва. «Але найголовніше це не назва документів, а їхній зміст, який повинен бути практичним і прагматичним», — наголосив заступник генсека НАТО.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com